Cine nu iubește plăcintele de casă?! Dar o plăcintă cu brânză dulce și stafide Nu cred ca exista cineva care sa refuze.
Îmi aduc aminte că buna mea de la Făget făcea cele mai bune plăcinte și indiferent cu ce le umplea, ca era Mac, nucă sau brânză sărată erau maxim de bune. Gustul este spectaculos de bun, aromele de lămâie cu vanilie împreunate în compoziția de brânză și totul rulat într-un aluat fraged te face să mai vrei încă o felie și încă una.
Modul de preparare este foarte simplu și la îndemână tuturor, deasemeni și ingredientele sunt cele uzuale pe care le folosim mereu în bucătărie. Deci nu ar trebui să fie nici un fel de problemă pentru nimeni.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru pentru umplutura de brânză cu stafide:
Ingrediente pentru finisat:
Mod de preparare pentru foi:
Separăm ouăle.
Tapetăm o tavă de cuptor de 25/35 cm cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Punem drojdia cu o lingură de zahăr din cantitatea totală, jumătate din cantitatea de lapte călduț și amestecăm. Lăsăm la cald acoperit pentru activarea drojdiei.
Într-un castron încăpător vom pune făina pe care o vom amesteca cu untura până obținem o compoziție nisipoasă
Facem o gaură în mijlocul făinii, turnăm restul de lapte, gălbenușurile și zahărul, compoziția de drojdie și frământăm până obținem un aluat elastic și moale la atingere.
Mod de preparare pentru umplutura de brânză:
Într-un castron punem brânză, coaja de lămâie, zahărul, zahărul vanilat, grișul și amestecăm bine.
Adăugăm ouăle și amestecăm până compoziția devine uniformă.
Încorporăm și stafidele și dăm deoparte pentru 20 de minute. Verificăm dacă cumva nu a lăsat apă și dacă a lăsat mai adăugăm o lingură de griș.
Asamblare:
Întindem 3 foi dreptunghiulare cu dimensiunea de 35/28 cm. Distribuim uniform compoziția de brânză și rulăm exact cum se cere foaia, nu rulați strâns ca va crăpa. Deasemeni nici nu întindeți mai mult decât dimensiunile date. Mare atenție ca foile să fie și uniform întinse, altfel riscați să se crape.
Punem rulourile în tavă și le lăsăm la dospit pentru jumătate de oră. Ungem cu oul bătut și presărăm zahăr deasupra. Dăm la cuptor pentru 55-60 de minute sau până se rumenesc frumos.
Scoatem din cuptor, lăsăm să se tempereze ușor în tavă în care s-a copt după care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet după care pot fi tăiate și servite.
După cum puteți vedea în fotografia de mai jos, din cauza faptului ca foaia a fost prea întinsă a crăpat, așadar nu e nici o problemă ca or bună e și cea crăpată, dar ca aspect.
De aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.