Aspectul și gustul acestor Cornuri rulate în două culori te vor învia de la prima vedere, sunt moi, pufoase și aromate în funcție de umplutura preferată dar și a esenței alese pentru a le însiropa.
Sunt gata destul de repede și nu necesită vreo știința exactă pentru a le prepara, trebuie doar să respecți cantitățile și să folosești ingrediente de calitate dar și poftă de ceva bun.
Dacă ați încercat cornurile în două culori însiropate cu siguranță vă veți îndrăgosti și de aceste Cornuri rulate în două culori umplute cu cireșe confiate sau magiun, ori umplutură aleasă de dumneavoastră. Și după cum puteți vedea sunt destul de versatile și ușor de preparat.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat și umplut:
Ingrediente pentru sirop:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Omogenizăm cacaua cu cei 40 ml de lapte și dăm deoparte.
Într-un castron cernem făina și facem o gaură în mijlocul ei. Punem 30 g zahăr, laptele călduț și drojdia în gaura făcută, amestecăm puțin și lăsăm să se activeze drojdia pentru 10 minute.
Adăugăm ouăle, uleiul, sarea, restul de zahăr si frământăm în aluat elastic, ușor moale dar fără să se lipească de mână.
Împărțim aluatul în două părți egale, iar într-una adăugăm amestecul de cacao și frânam până devine omogen.
Ungem 2 castroane cu ulei și le lăsăm să dospească până își dublează volumul.
Fiecare aluat îl împărțim în 5 părți egale.
Întindem o parte de aluat cu cacao, unul alb la o dimensiune de 30/22 cm, le suprapunem, cel cu cacao dedesubt de cel alb, îl tăiem în 3 părți egale și distribuim umplutură preferată. Exact așa cum se vede în fotografie.
Rulăm fără să strângem și punem pe tavă la dospit până își dublează volumul.
Ungem cu apă și dăm la cuptor pentru 15-18 minute.
Mod de preparare pentru sirop:
Într-o crăticioară punem toate ingredientele, fierbem 4-5 minute până obținem un sirop de consistența mierii.
Ungem cornurile fierbinți direct din cuptor cu siropul și le lăsăm să se răcească în tavă. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.