Praline Mozart cu migale, fistic și ciocolată

( 4.7 out of 5 )
Loading...
Praline Mozart
  • -35-40 bucServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 0 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Praline Mozart

Nu știu câți dintre dumneavoastră iubesc aceste Praline Mozart cu migdale, fistic și ciocolată neagră, dar noi pur și simplu le adorăm.

Praline Mozart

Ingredientele după cum puteți vedea mai jos sunt puține și toate de o calitate superioară așa ca nu cred că ar fi cineva care să refuze așa o bunătate.

Praline Mozart

Combinația de migdale cu cremă de fistic și ciocolată neagră este genială și trebuie musai să le încercați și dumneavoastră. Deși necesită puțină manoperă la ele, vă asigur ca își merită tot efortul.

Praline Mozart

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Praline Mozart

Cum facem Praline Mozart

Ingrediente:

  • 200 g Nutella
  • 100-130 g cremă de fistic
  • 400 g făină de migdale
  • 100 g zahăr pudră
  • 300 g ciocolată neagră cu 60-70% conținut de cacao

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă cu hârtie de copt și cu ajutorul unui pos cu formă rotundă turnăm aveline de Nutella cam cât o alină de pădure decojită. O dăm la congelator. Turnați de sus fără a presa, ideea e de a obține o biluță.

Praline Mozart

Într-un castron punem făina de migdale, zahărul pudră și crema de fistic. Omogenizăm compoziția.

Praline Mozart

Turnăm într-o folie de prospețime cu diametrul de 5 cm și o dăm la frigider pentru jumătate de oră.

Praline Mozart

Tăiem felii de aproximativ 0,5 mm și punem câte o biluță de Nutella în ele, rulăm și dăm forma unei praline. Aici va recomand să scoateți câte o biluță pe rând din congelator ca să le puteți manevra mai ușor.

Praline Mozart

Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la congelator pentru încă o jumătate de oră.

Praline Mozart

Topim ciocolata pe bain marie.

Praline Mozart

Scoatem pralinele de la congelator, înfigem o scobitoare în ele și le trecem rapid prin ciocolată topită. Sau puteți să le treceți cu ajutorul furculiței prin ciocolată dar atunci nu veți mai avea întreaga pralina acoperită.

Praline Mozart

Imediat după ce le-am trecut prin ciocolată le punem din nou pe tavă și le dăm la frigider pentru 15-20 de minute.

Praline Mozart

După ce stau la frigider scoatem scobitorile și cu vârful unui cuțit acoperim găurile cu puțină ciocolată.

Praline Mozart

Sunt gata de servit, așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Praline Mozart

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password