Prăjitura Albă ca Zăpada

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Albă ca Zăpada
  • -36 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Albă ca Zăpada

Prăjitura Albă ca Zăpada este un desert clasic, îndrăgit pentru delicatețea și echilibrul său perfect între aromele dulci și cele citrice. Preparată din foi subțiri și fragede, care se frăgezesc pe măsură ce absorb crema, prăjitura impresionează prin textura sa fină și ușor aerată.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Crema de lămâie este vedeta acestei prăjituri, având o consistență catifelată și un gust proaspăt, datorită sucului natural de lămâie. Dulceața subtilă a cremei se împletește armonios cu aciditatea revigorantă, oferind o experiență gustativă echilibrată și plăcută.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Aspectul alb imaculat, asemănător zăpezii, și delicatețea sa o fac perfectă pentru ocazii speciale sau pentru momentele în care vrei să te răsfeți cu un desert ușor, dar elegant. O prăjitură simplă, dar deosebit de rafinată, care încântă toate generațiile.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Cum facem Prăjitura Albă ca Zăpada

INGREDIENTE

Pentru foi:

  • 2 ouă întregi
  • Un praf de sare
  • 120 g zahăr tos
  • 150 ml ulei de floarea soarelui
  • 150 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 10 g praf de copt
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 550 g făină albă tip 000

Pentru crema de lămâie:

  • 1 l lapte cu 3,5% grăsime
  • Un praf de sare
  • 200 g zahăr
  • 120 g amidon alimentar
  • 1-2 lingurițe extract de lămâie în funcție de calitatea acestuia (pentru aroma de lămâie puteți pune și coajă de la lămâi netratate dar eu nu am găsit și am folosit extractul.
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 ml suc de lămâie proaspăt stors
  • 150 g unt cu 80% grăsime

Mod de preparare pentru cremă de lămâie:

Într-o crăticioară punem 750 ml de lapte cu zahărul și praful de sare la fiert.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Dizolvăm amidonul în laptele rămas și adăugăm extractul de vanilie și cel de lămâie.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Când ajunge laptele în punctul de fierbere oprim focul și turnăm compoziția de amidon în fir subțire amestecând continuu.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Pornim din nou focul la minim și fierbem la foc mediu spre mic amestecând într-una până dă primele clocote. Adăugăm zeama de lămâie și mai fierbem încă un minut din momentul in care a început din nou să clocotească. Oprim focul.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Încorporăm untul în compoziție și amestecăm până este absorbit integral în cremă.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Punem o folie de prospețime direct pe suprafața crimei și o lăsăm să se răcească complet.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade.

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Într-un castron punem ouăle, zahărul, laptele, sarea și uleiul. Amestecăm cu un țel până se dizolvă complet zahărul.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Stingem un praf de copt cu 1 linguriță de suc de  lămâie.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Încorporăm treptat făina în compoziția de lapte și frământăm până obținem un aluat destul de moale dar fără să se lipească de mâini.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Înfoliem aluatul și îl dăm la frigider pentru jumătate de oră.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Împărțim aluatul în 4 părți egale, dăm forma bilelor.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Întindem fiecare bilă pe un plan de lucru presărat cu puține făină dreptunghiuri de 24/30 cm.

Transferăm pe tăvi tapetate cu hârtie de copt, înțepăm din loc în loc cu furculița și dăm la cuptor pentru 7-8 minute sau până se rumenesc ușor pe margini. Nu coaceți mai mult ca se vor închide la culoare și nu vor mai ieși albe.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Transferăm foile pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

Asamblare:

Mixăm crema pentru câteva secunde, atât cât să fie ușor manevrabilă. Și o împărțim în 4 părți egale.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Punem o foaie, cremă, nivelăm, iar foaie și tot așa până terminăm foile și crema.

Prăjitura Albă ca Zăpada

Presărăm cocos deasupra, învelim în folie de prospețime și punem un tocător deasupra astfel încât să facă priza foile cu cremă și să nu rămână goluri între ele.

Prăjitura Albă ca Zăpada

O dăm la rece până a doua zi după care se poate felia și servi. Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Albă ca Zăpada

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password