Batoane cu unt și mac

( 5 out of 5 )
Loading...
Batoane cu unt și mac
  • -8Servings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Batoane cu unt și mac

Batoane cu unt și mac sunt o gustare delicioasă și rafinată, perfectă pentru iubitorii de arome fine și texturi fragede asemeni celor din copilărie.

Batoane cu unt și mac

Aceste batoane se remarcă printr-o bază fragedă, obținută dintr-un aluat bogat în unt, care se topește în gură. Semințele de mac adaugă o notă crocantă și ușor aromată, oferind un contrast plăcut cu textura moale a aluatului.

Batoane cu unt și mac

Preparatul este ușor sărat, având un echilibru perfect între gustul bogat de unt și aroma distinctivă a macului. Se pot servi ca gustare alături de o ceașcă de ceai sau cafea, fiind ideale atât pentru mesele de sărbătoare, cât și pentru momentele de răsfăț de zi cu zi. Aceste batoane sunt un exemplu clasic de simplitate transformată în eleganță culinară.

Batoane cu unt și mac

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Batoane cu unt și mac

Cum facem Batoane cu unt și mac

Ingrediente:

  • 600 g făină albă
  • 400 ml lapte
  • 80 g unt cu 80% grăsime
  • 10 g sare grunjoasă
  • 5 g drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 albuș de ou
  • 7-8 linguri de mac

În bolul unui castron punem făina cernuta, zahărul, drojdia, sare și amestecăm.

Batoane cu unt și mac

Facem o gaură în mijlocul ei, adăugăm laptele si frământăm un aluat care este destul de lipicios.

Batoane cu unt și mac

Încorporăm untul treptat și continuăm să frământăm încă vreo 15 minute până aluatul devine elastic, omogen și foarte ușor manevrabil.

Batoane cu unt și mac

Îl punem într-un castron uns cu puțin ulei, acoperit cu o folie de prospețime și lăsăm la dospit pentru aproximativ o oră sau până își dublează volumul.

Batoane cu unt și mac

Împărțim aluatul în 8 părți egale și dăm forma bilelor. Le acoperim cu o folie și le mai lăsăm 15 minute la odihnit.

Batoane cu unt și mac

Întindem fiecare bilă sub forma unui pătrat și rulăm strâns. Formăm un baton mai gros de vreo 10-12 cm.

Batoane cu unt și mac

Acoperim cu o folie de prospețime și mai lăsăm la odihnit încă vreo 10 minute.

Batoane cu unt și mac

Întindem fiecare baton cu o lungime de 30-32 cm ungem cu albuș de ou și trecem prin semințele de mac.

Batoane cu unt și mac

Punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, facem ușoare incizii la suprafața lor și acoperim cu o folie de prospețime. Lăsăm la dospit 20 de minute.

Batoane cu unt și mac

Dăm la cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 18-20 de minute.

Batoane cu unt și mac

Le scoatem din cuptor și le lăsăm să se tempereze în tava în care s-au copt după care le transferăm pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet.

Batoane cu unt și mac

Simplu și gustos dar și fără prea multe bătăi de cap, așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Batoane cu unt și mac

Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.

8DBEB8B0-E608-4D6D-ACEF-B5614E0E5118.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password