Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

( 5 out of 5 )
Loading...
Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure
  • -40 pServings+
  • 60 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 2::0 hGata in
Print Recipe

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure este o combinație rafinată de texturi și arome, alcătuit din două blaturi pufoase de cacao și un blat delicat de vanilie, toate bine însiropate pentru a rămâne moi și aromate.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Între aceste straturi se află o cremă generoasă de ciocolată, fină și catifelată, care se topește în gură și oferă intensitatea specifică ciocolatei de calitate. Gustul este completat de prospețimea fructelor de pădure, care aduc o notă ușor acrișoară și foarte plăcută, echilibrând perfect dulceața cremei și a blaturilor.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Aspectul este la fel de atrăgător ca și gustul, tortul fiind decorat din abundență cu fructe proaspete ce îi dau un aer elegant și apetisant. Rezultatul este un desert savuros și armonios, ideal pentru a transforma orice ocazie într-un moment cu adevărat special.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Cum facem Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

INGREDINETE:

Pentru blatul de vanilie:

  • 4 ouă
  • 1 praf de sare
  • 35 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 80 g zahăr tos
  • 100 g făină albă

Pentru 2 blaturi de cacao:

  • 12 ouă întregi
  • Un praf de sare
  • 400 g zahăr tos
  • 100 ml ulei vegetal cu gust neutru
  • 120 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 340 g faină albă tip 000
  • 80 g cacao de bună calitate
  • 8 linguri mari de apă rece

Pentru crema de ciocolată:

  • 1 l lapte cu 3,5% grăsime
  • 80 g amidon alimentar
  • 80 g cacao de bună calitate
  • 200 g zahăr tos
  • 300 g unt
  • 450 g ciocolată cu 55% conținut de cacao
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • 200 g zmeură proaspătă sau congelată

Pentru sirop:

  • 500 ml apă
  • 100 g zahăr tos
  • 100 ml lichior

Pentru glazură oglindă de ciocolată albă:

    • 90 grame apa
    • 110 grame zahăr tos
    • 75 de grame smântână pentru frișcă din lapte
    • 50 grame ciocolată albă de bună calitate
    • 5 g gelatină
    • colorant și arome dacă doriți să o faceți colorată

Mod de preparare pentru crema de ciocolată:

Dizolvăm amidonul și cacaua în 400 de ml de lapte.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Restul de lapte îl punem la foc cu zahărul până ajunge în punctul de fierbere. Oprim focul și adăugăm în fir subțire amestecul de cacao amestecând în continuu. Pornim din nou focul la minim și continuam să amestecăm până se îngroașă și dă 2-3 clocote.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

În cremă fierbinte adăugăm untul și ciocolata.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Lăsăm 2-3 minute și mixam cu ajutorul unui blender până compoziția devine fină și omogenă.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Acoperim suprafața cremei cu o folie și dăm la rece pentru minim 6 ore sau de preferat peste noapte.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Mod de preparare pentru sirop:

Punem apa cu zahărul la fiert pentru 2-3 minute din momentul în care a început să clocotească.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Oprim focul și lăsăm să se tempereze după care adăugăm lichiorul.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Mod de preparare va pentru blatul de vanilie:

Tapetăm o tavă de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Mixăm gălbenușurile cu uleiul și extractul de vanilie.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră după care adăugăm zahărul treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă, lucioasă iar zahărul este complet topit.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Încorporăm amestecul de gălbenușuri în albușuri și amestecăm ușor până compoziția este uniformă.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Cernem făina în două tranșe în compoziția de albușuri și amestecăm ușor cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Turnăm în tavă, nivelăm si dăm la cuptor pentru 18 minute sau până trece testul scobitorii. Nu deschidem cuptorul pentru primele 15 minute.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Scoatem din cuptor și transferăm blatul pe un grătar, lăsăm să se răcească complet.

După care îndepărtăm atât hârtia de copt cat și partea superioară a blatului(doar spuma)

Mod de preparare pentru blaturile cu cacao:

Tapetăm 2 tăvi de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Eu le-am făcut separat dar le-am copt odată.

Mixăm gălbenușurile cu uleiul și laptele.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră după care adăugăm zahărul treptat și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă, lucioasă iar zahărul este complet topit.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Încorporăm amestecul de gălbenușuri în albușuri și amestecăm ușor până compoziția este uniformă.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Cernem făina și cacaua în 2-3 tranșe în compoziția de albușuri și amestecăm ușor cu o spatulă cu mișcări largi de sus în jos.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Turnăm în 2 tăvi, nivelăm și dăm la cuptor pentru 20 minute sau până trece testul scobitorii. Nu deschidem cuptorul pentru primele 15 minute.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Scoatem din cuptor și transferăm blaturile pe un grătar, le lăsăm să se răcească complet.

După care îndepărtăm atât hârtia de copt cât și partea superioară a blaturilor(doar spuma).

Asamblare:

Scoatem crema de la frigider și o mixăm atât cât să fie omogenă și să aibe ținută. Nu o mixați mai mult ca riscați să se taie.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Punem un blat de cacao, insiropăm blatul punem o treime din cantitatea totală de cremă, afinele și nivelăm astfel încât afinele să fie încorporate în cremă.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Punem blatul de vanilie, insiropăm, o altă treime de cremă, zmeura și nivelăm astfel încât și zmeură să fie încorporată în cremă. Punem al doilea blat de cacao, insiropăm, învelim cu o folie de prospețime si dăm la frigider  pentru minim 4 ore sau peste noapte.

Ungem ușor marginile și suprafața tortului cu crema rămasă și facem o bordură perimetrală deasupra tortului din cremă. Dăm din nou la rece.

Mod de preparare pentru glazură oglindă de ciocolată albă

Punem gelatina la hidratat în 60 de mililitri de apă rece.

Într-o crăticioară punem diferența de apă cu zahărul la fiert la foc mic pentru exact 2 minute din momentul în care începe să fiarbă sau până se topește zahărul.

Dăm jos de pe foc, adăugăm smântâna și amestecăm.

510CE193-0735-4668-8364-CC7521746CC8.jpeg.webp

Punem ciocolata în siropul de zahăr si omogenizăm bine.

85921A20-3245-4621-859C-FFBA42EEAE5F.jpeg

Adăugăm și gelatina hidratată și o lăsăm să se topească.

3FC027B5-BEF1-45A1-9289-C2797445B5EB.jpeg

Trecem totul printr-o sită fină de ceai sau cu ajutorul unui mixer vertical o blendăm pentru a avea certitudinea că este fără cocoloașe și o lăsăm să se răcească până ajunge la 30-32 de grade după care o putem turna peste prăjitură. Dacă nu aveți un termometru, puteți să luați cu o lingură din compoziție și când nu mai curge ca și apa, ci ca o smântână lichidă e semn ca deja a ajuns la temperatura optimă de utilizare.

20638C52-621F-4F19-A5EF-1DF7476F7BDC.jpeg

28ADC140-9621-43C8-A279-EFC4C709DD2A.jpeg

Turnăm glazura deasupra și o lăsăm să se uniformizare singură.

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Decorăm după imaginație și este gata de servit, spor la treabă și poftă bună!

Tort Vlăduț cu cremă de ciocolată și fructe de pădure

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password