Aripioare glazurate cu miere și portocale

( 0 out of 5 )
Loading...
Aripioare glazurate cu miere și portocale
  • -2-3 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Aripioare glazurate cu miere și portocale

Aceste Aripioare glazurate cu miere și portocale sunt un adevărat răsfăț culinar, perfecte pentru momentele în care vrei să transformi o rețetă simplă într-o experiență plină de arome.

Aripioare glazurate cu miere și portocale

Fragede la interior și frumos rumenite la exterior, aripioarele sunt învelite într-o glazură lucioasă, în care dulceața mierii se împletește armonios cu prospețimea și parfumul portocalelor. Pe măsură ce se gătesc, sosul capătă o consistență ușor lipicioasă și caramelizată, lăsând pe carne o crustă apetisantă, cu note citrice discrete.

Aripioare glazurate cu miere și portocale

Fie că le pregătești pentru o cină rapidă, pentru o masă de weekend sau pentru a impresiona oaspeții, aceste aripioare devin rapid vedeta farfuriei. Servite alături de o garnitură simplă sau chiar ca atare, sunt combinația perfectă între aromă, savoare și simplitate. Un preparat care aduce puțină lumină și căldură în orice sezon, exact ca un strop de portocală într-o zi obișnuită.

Aripioare glazurate cu miere și portocale

Cum preparăm Aripioare glazurate cu miere și portocale

Ingrediente:

  • 900-1000 g de aripioare de pui
  • 1 linguriță de boia
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1 linguriță bună de sare
  • 1 linguriță fulgi dulci de chilli
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 100 g miere
  • 200 g sos sweet chilli
  • 200 g suc de portocale proaspăt stors
  • 2-3 fire de ceapă verde

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă potrivită de cuptor cu hârtie de copt.

Curățăm aripile de pui eventualele pene, îndepărtăm partea aceea ascuțită și le tăiem în două.

Într-un castron punem aripile tăiate în două, sarea, boiaua, fulgii de chilli, praful de usturoi, uleiul și le masăm bine.

Aripioare glazurate cu miere și portocale

Le transferăm pe tavă și le dăm la cuptor pentru 35-40 de minute, timp în care le mă întoarcem de pe o parte pe alta.

Aripioare glazurate cu miere și portocale

Mod de preparare pentru sos:

Punem toate ingredientele într-o crăticioară și le punem la fiert până scade bine și se formează un sos mai consistent.

Scoatem aripile pe o tavă tapetată cu șervet de hârtie pentru a elimina excesul de grăsime. 

Aripioare glazurate cu miere și portocale

Punem apoi aripile într-un castron și turnăm sosul fierbinte peste ele. Le amestecăm de câteva ori astfel încât să prindă sos pe toate părțile.

Aripioare glazurate cu miere și portocale

Servim cu ceapă verde tocată deasupra și cu asta basta 🙂

Aripioare glazurate cu miere și portocale

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password