Mancarica din rasol de vita cu Mazăre și găluște de faina, efectiv o delicatesa, se face usor și odată cu aceasta reteta poți face o salata de boeuf cu legumele rămase de la fierberea rasolului, iar supa o poți îmbunătăți cu niște taitei și pătrunjel. Practic odată poți face 3 feluri de mâncare. Sunt sigur ca asta va fi o ușurare, iar rasolul cu Mazăre si găluște va fi pe gustul oricărui membru al familiei.
Spălam rasolul și îl punem la fiert in apa rece cu legumele curățate: 350 de morcovi, pastarnacul, pătrunjelul rădăcina, cartofii, țelina, ardeiul gras, ceapa și usturoiul spălate dar cu tot cu coaja, piperul boabe si sarea. La început dam focul tare pana se ridica spuma, luam spuma de pe supa și lăsam la foc mic 4 ore sau pana când carnea este bine fiarta. Scoatem carnea și legumele afara din supa intr-un castron pe care îl acoperim. Strecuram supa și o dam deoparte.
Din oua și faina facem găluștele, le rupem cu ajutorul unei linguri intr-o oala cu apa in care am pus sare și fierbe. Lăsam 2-3 minute pana se leagă și le transferam in oala cu mazare, adăugăm și smântâna și lăsam sa fiarbă la foc mic preț de 10-15 minute pana sunt fierte găluștele și se leagă sosul.