Smochine…. deja salivez, sunt fructele mele preferate, ca sunt proaspete, in dulceață, uscate, nu contează, smochine să fie!
Astăzi după ce am terminat aproape 2 kilograme, am zis că ar fi păcat să nu fac o rețetă și bineînțeles să o împărtășesc cu dumneavoastră. Așa că am deschis frigiderul și am găsit brânza de capră și prosciutto, restul din cămară și uite-așa am făcut Smochine umplute cu brânză de capră, învelite în prosciutto, cu miere și chilli. Au fost gata în 15 minute, moment în care au apărut și musafirii :))) Așadar m-am limitat la 1 bucățică, dar nici o problemă, brânză și prosciutto mi-o mai rămas, dimineață fug la piața după smochine și îmi fac să ma satur.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade Celsius Spălăm smochinele, le tăiem codițele și le crestăm în 4 până la jumătate. Le umplem cu brânza de capră, le învelim în câte 2 felii de prosciutto și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Punem mierea și fulgii de chilli, după care dăm la cuptor pentru 7-8 minute.