Tartă – Plăcintă cu praz caramelizat și brânză de oaie și bacon
Sunt de-a dreptul fascinat de aceste tarte sărate făcute din acest aluat, că le-aș putea mânca oricând. Sunt ușor de făcut și le poți combina după propria imaginație. Dulci sau sărate este gustarea sau după caz desertul potrivit pentru orice moment al zilei.
Zilele trecute am făcute galette cu smochine și fulgi de migdale din acest aluat și mai urmează si altele cât de curând!
Ingrediente Tartă – Plăcintă cu praz caramelizat și brânză de oaie și bacon:
Mod de preparare Tartă – Plăcintă cu praz caramelizat și brânză de oaie și bacon:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Curățăm prazul și îl spălăm. Tăiem prazul felii de 5-6 milimetrii și îl punem la călit în unt la foc mic pentru 3-4 minute după care îl întoarcem pe cealaltă parte încă 3-4 minute și punem un capac să se înmoaie.
Taiem baconul cubulețe mici.
Brânza o dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari și o amestecăm cu smântâna și ouăle.
Intindem aluatul pe un plan de lucru la diametrul de 34-35 cm. Rulăm pe sucitor și punem într-o tavă de 28 de cm, aranjam frumos marginile, dând forma de tartă.
Umplem interiorul aluatului cu compoziția de brânză, punem circular rondelele de praz, presarăm deasupra baconul tăiat cubulețe.
Coacem 50-55 de minute, după care lăsăm la temperat în tavă pentru 30 de minute. Transferăm pe un platou cu grijă să nu o rupem.
O tartă țărănească aș spune eu, cu aspect deosebit. Simplu, rapid și gustos.
Spor la treabă și poftă bună!