Sos tzatziki cu mentă și iaurt grecesc
Renumitul sos tzatziki cu mentă și iaurt grecesc, a ajuns sa fie făcut în variante și variante. După mai multe teste și încercări, unele mai reușite altele mai puțin, am ajuns la rețeta finală, pe care acum o împărtășesc și cu dumneavoastră. Este cremos, fin și merge bine și cu o pită turcească caldă,
sau pur și simplu alături de o carne făcută la grătar ori de ce nu carnea marinată direct în sos, mai apoi la grătar, ca și pulpele de pui marinate în sos tzatziki, pe care le-am servit cu cartofi dulci crocanti.
Ingrediente sos tzatziki cu mentă și iaurt grecesc:
Mod de preparare sos tzatziki:
Luăm jumătate din cantitatea de iaurt peste care punem restul ingredientelor, fără castravete. Cu ajutorul unui blender de bucătărie vom mixa până obținem o crema fină.
Castraveții îi curățăm de coajă și miez, ii dăm pe răzătoarea mare după care ii stoarcem bine de apă.
Punem toate ingredientele împreună și amestecăm până la omogenizare. Gustăm de sare și piper.
Simplu, gustos și sănătos! Va urez spor la treabă și poftă bună!