Abonează-te la canalul de Youtube

Pită turcească din făină integrală coaptă în tigaie cu usturoi și pătrunjel

( 4.8 din 5 )
Se încarcă...
  • 8 bucPorții
  • 20 mPreparare
  • 20 mGătire
  • 40 mGata în
Printează rețeta

Descoperind bucătăria diversă a culturii turcești, veți găsi rețete autentice și veți afla istoria și tradițiile Turciei dar și alimentele sale.
O mare parte a călătoriei și a experienței unei noi culturi explorează bucătăria locală. În cazul Turciei, nu veți greși cu nimic atunci când vine vorba de alimente, fiind cate ceva pentru fiecare gust. De la Baclavaua dulce și iaurt bogat, la murături uimitoare dar și cafeaua turcească, făcută pe nisip in niște ibrice mici de câte o porție.
Câteva produse pentru care ar merita să vizitați frumoasa țară care se întinde pe două continente Asia și Europa, Turcia oferă o multitudine de preparate culinare cum ar fi vestita Baba Ghanoush,

care este o salata de vinete cu lămâie și tahini, ori Baba Ghanoush cu ardei copți și roșii, 

Kebabul, pită turcească coaptă in tigaie, pe care eu am modificat-o puțin și am făcut pită turcească din făină integrală coaptă in tigaie cu usturoi și pătrunjel, baclavaua, etc.
Această pita e atât de ușor de făcut și se face din numai câteva ingredinete la îndemâna oricui.

Ingredients

  • Pentru pita
  • Pentru pesto de usturoi cu patrunjel
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Mod de preparare pas cu pas

  • Punem apa intr-un castron alături de sare, zahar, uleiul de măsline și drojdia sfărâmată. După ce drojdia a început sa activeze, adăugăm făina și frământăm pana obținem un aluat elastic. Îl lăsam la dospit uns cu ulei de măsline pana își dublează volumul.

  • Împărțim aluatul in 8 bucăți egale, formăm niște bile și le întindem la grosimea de 0,5-0,7 cm, pe care le coacem in tigăi unse cu ulei de măsline la foc potrivit, cam 2,5-3 minute pe fiecare parte, întorcându-le de câteva ori.

  • Pentru sosul de usturoi cu pătrunjel, vom pune toate ingredinetele intr-un blender de Bucătărie și vom mixa pana obținem un sos similară cu pesto.

  • Simplu și gustos, dar acum va las sa munciți, spor la treaba și pofta buna! Simplu și gustos, dar acum va las sa munciți, spor la treaba și pofta buna!

Leave A Comment

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});