Pulpe de rață confit, cartofi zdrobiți cu verdețuri și sos de gutui cu stafide
Pulpe de rață confit, o rețetă clasică franceză de gătire a pulpelor alaturi de un banal cartof zdrobit cu verdețuri și un sos de gutui cu stafide, este o combinație clasică, dar reușită și plină de gust.
Dacă tot suntem în sezonul gutuilor și avem gutui proaspete la dispoziție, putem să le dăm și o altă valoare în farfurie, altele decât gem sau dulceață.
Ingrediente pentru pulpe de rață confit, cartofi zdrobiți cu verdețuri și sos de gutui cu stafide:
Ingrediente pentru cartofii zdrobiți cu verdețuri:
Ingrediente pentru sosul de gutui cu stafide:
Mod de preparare pentru pulpele de rață:
Spălăm pulpele de rață le curățăm de eventualele pene și le ștergem cu un șervet de bucătărie. Tăiem pielea circular în jurul copanului, o scoatem afară și le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le condimentam cu sare, piper și foaia de dafin. Punem uleiul, vinul și le dăm la cuptor 3 ore la 120 grade.
Mod de preparare pentru cartofii zdrobiți cu verdețuri:
În timp ce pulpele stau la cuptor, curățăm cartofii și ii punem la fierți cu apa și sare, ca pentru piure.
După ce au fiert, îi scurgem de apă, iar cu ajutorul unei spatule îi zdrobim, încorporăm untul topit, după care adăugăm treptat laptele fierbinte.
Punem și pătrunjelul, ceapa și ardeiul tocate mărunt, gustăm de sare și gata.
Mod de preparare sos de gutui cu stafide:
Curățăm gutuile de coajă și de casa semințelor, și le tăiem cubulețe mai mari.
Într-o tigaie punem zahărul cu untul să se caramelizeze,
iar când zahărul prinde culoare rumenie, adăugăm gutuile și vinul.
Fierbem la foc mic până se reduce și se formează sosul, adăugăm stafidele, sucul de la lămâie, mai dăm un clocot și sosul este gata.
Servim pulpele alături de sosul de gutui cu stafide și cartofi zdrobiți. Pare complicat, însă e atât de simplu și cu un gust care își merită tot efortul.
Spor la treabă și poftă bună!