Mai tradițional și mai cunoscuți decât ai noștrii Papanași cu brânză sos de smântână și dulceață nu cred să existe un alt desert.
Când vine vorba de papanasi cu brânză, sos de smântână și dulceață, nu pot să mă abțin indiferent că sunt prăjiți sau fierți. Ador acest desert chit că este servit cu dulceață, sos de vanilie, ciocolată, nu contează să fie papanași!
Îmi aduc aminte perfect prima dată când i-am mâncat, eram in primul an de practică în bucătăria unui restaurant care avea cel puțin 2 evenimente pe zi și măcar unul avea în meniu papanași prăjiți dar si fierți. Era desertul cel mai la modă din acea perioadă, cu multă smântână și dulceață, m-am îndrăgostit și eu de ei. De atunci pot spune ca au trecut mai bine de 25 de ani în care am făcut mii de porții, iar astăzi pur și simplu îi fac din ochi, indiferent că sunt prăjiți sau papanași fierți cu brânză, smântână și dulceață ori ciocolată sau sos de vanilie.
Dacă preferați varianta mai light, puteți să încercați papanașii fierti cu branză dulce
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru servit:
Mod de preparare pentru aluat:
Se pun făina, brânza, zahărul vanilat, praful de sare, coaja de lămâie într-un castron încăpător, deasupra stingem bicarbonatul cu zeama de lămâie
și “frământăm” cu degetele astfel încât să nu rămână bulgărașii de brânză cât mai întregi, dar totuși să se lege compoziția.
Pe un plan de lucru presărat cu făină formăm un baton gros cu diametrul aproximativ de 6 cm, pe care îl taiem la grosimea de 1,2-1,5 cm.
Dăm formă rotundă feliilor după care cu ajutorul degetelor facem găurele și îi lăsăm pe planul de lucru până se încinge uleiul.
Într-o tigaie înaltă punem uleiul la încins, astfel încât să treacă de grosimea feliilor de papanași. Prăjim la foc mediu câte 3-4 minute pe fiecare parte întorcându-i constant și verificând să nu se ardă.
Amestecăm zahărul pudră cu aromă de vanilie cu smântâna.
Servim calzi cu sos smântână și dulceața preferată. Un desert simplu, gustos si ușor de făcut, spor la treabă și poftă bună!