Azi vă aduc o noutate, Prăjitura Casino cu mousse de afine, cremă de brânză și glazură oglindă de ciocolată
Dacă tot sunt în sezon și piața e plină de ele, ar trebui să profităm la maximum de aceste fructe mici, dar sănătoase, pline de vitamine și de nutrienți, antocianini, având proprietăți astringente, antibacteriene și multe altele!
Combinațiile clasice cred că merg cel mai bine, așa că nici nu ma gândesc prea mult ce să fac cu ele, merg de minune cu ciocolata și cu produsele lactate, motiv pentru care astăzi am făcut o prajitiră cu mouse de afine și cremă de brânză. Blat fin și pufos cu gust intens de cacao, mouse-ul pe bază de iaurt grecesc, clasica cremă de brânză pentru prăjituri și torturi dar și minunata glazură oglindă de ciocolată, au fost îndeajuns pentru o prăjitură genială cu gust răcoritor de vară.
Merge foarte bine și în forme rotunde, asta în caz că doriți să îl pregătiți pentru o onomastică sau pentru o cină festivă alături de familie sau prieteni.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Dacă doriți să încercați și alte retete de prăjituri cu mousse de ciocolată sau fructe, puteți accesa linkurile de mai jos.
Prăjitură cu brânză și duo mousse de ciocolată neagră cu zmeură, rețeta aici sau click pe fotografie.
Tort de ciocolată fără zahăr cu duo mousse de ciocolată cu afine și cremă de brânză, rețeta aici sau click pe fotografie.
Cum facem Prăjitura Casino cu mousse de afine, cremă de brânză și glazură oglindă de ciocolată
Ingrediente necesare
Pentru blat:
Pentru mouse-ul de afine:
Pentru crema de brânză
Pentru glazura oglinda:
Mod de preparare pentru blat
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi pentru cuptor cu hârtie de copt.
Într-un bol amestecăm ingredinetele uscate și le dăm deoparte.
Batem bine untul cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se apunează bine și zahărul este aproape topit.
Adăugăm ouăle pe rând, unul câte unul și batem ușor atât cât să se încorporeze, dacă batem mai mult mai tarziu se va tăia.
Adăugăm iaurtul și mai batem 10-15 secunde.
Încorporăm ingredinetele uscate și cu ajutorul unei spatule, amestecăm ușor cât să se amestece puțin ingredientele.
Punem apa fierbinte treptat peste aluat și amestecăm energic astfel încât să nu obținem cocoloașe.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coacem aproximativ 25 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem din cuptor și le lăsăm încă 10 minute în tava în care s-au copt după care o scoatem afară și le lăsăm să se răcească la temperatura camerei.
Mod de prepare pentru mouse:
Punem gelatina la hidratat în 50 de ml de apă pentru 10 minute.
Afinele împreună cu zahărul și zeama de lămâie le punem într-o cratiță la fiert pe foc mic pentru 5-7 minute. Nu este nevoie să adăugați apă, vor lăsa suc suficient.
Într-un robot de bucătărie punem afinele, gelatina hidratată și încălzită (gelatina musai trebuie să fie pusă la topit pe bain marie sau efectiv pe foc mic) cu iaurtul, care trebuie să fie la temperatura camerei, mixăm până obținem o cremă fină și omogenă. Dăm la rece amestecând la fiecare 5 minute. Când deja compoziția este rece și capătă consistența smântânii, este semn că poate fi pregătită frișca.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, adăugăm zahărul pudră și batem in continuare până se întărește. Nu prea mult că riscați să o tăiați.
Luăm o treime din cantitatea de frișcă și o adăugăm în compoziția de afine, amestecăm ușor, cât să se încorporeze și facem la fel și cu celelalte două treimi.
Mod de preparare pentru crema de brânză pentru torturi și prăjituri aici.
Asamblare:
Punem blatul într-o formă dreptunghiulară.
Turnăm peste blat mouse-ul de afine, nivelăm și dăm la rece până se întărește, aproximativ o oră, o oră și jumătate.
Din toată crema de brânză pentru prăjituri și torturi, păstram 2-3 linguri pentru ornat iar restul cremei o punem deasupra, nivelăm din nou și dăm la rece pentru jumătate de oră.
După ce crema de brânză s-a întărit punem și glazura oglindă de cicolată și iar punem la frigider penttu 20 de minute, după care porționăm.
Ornăm cu crema rămasă, afine proaspete și mentă.
Dacă v-am făcut poftă, nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tavă pentru copt 22/33
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Adriana
Daca fac crema de branza cu o zi inainte si a doua zi o pun pe prajitura oare are ceva? O incalzesc putin sa fie moale!?
chefnicu
Teoretic se poate, însă e de preferat sa o puneți la timpul ei, când este pregătită 🙂
Lucia
Am facut prajitura…di-vi-na !
Apreciez tot ce faceti. Sunteti sursa mea de inspiratie ! Multumesc
Catrinel
Buna,
Va rog sa ne ajutati cu cateva nelamuri:
1. Se pot folosi si afine congelate? Daca da, le decongelam in prealabil si stoarcem apa?
2. Ce dimensiune are tava de copt/ detasabila?
Mersi
chefnicu
Da se pot folosi și afine congelate, dimensiunea tavii la finalul rețetei 🙂