Cookies Brownie sandwich cu unt de arahide

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -9 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Cookies Brownie sandwich cu unt de arahide

Efectiv vroiam să mănânc ceva dulce, care să se facă rapid, dar să fie și cu ciocolată 😂😂😂 M-am apucat de un brownie, dar pe parcurs, văzând untul de arahide am zis că e musai să dau viață altei rețete care să fie și de efect dar și gustoasă! Și cum mie îmi cam place să mă “complic” mă gândeam să umplu acest brownie cu unt de arahide, dar parca totuși era prea simplu, așa că am turnat compoziția cu lingura și am făcut niște Cookies brownie, pe care i-am copt după care i-am umplut cu o cremă fină de unt de arahide în care am pus niște fleur de sel, dar merge la fel de bine și niște sare groasă de mare. Ce a ieșit?! Rămâneți alături pentru lista ingredintelor, modul de preparare și veți obține cei mai buni biscuiți cu unt de arahide!

Ingrediente pentru Cookies:

  • 2 ouă mari
  • 150 g zahăr tos
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 350 g fulgi ciocolată neagră cu minim 70% cacao sau ciocolată tăiată mărunt
  • 40 g unt
  • 35 g făină albă
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • Un praf de sare

Ingredinete pentru crema de unt de arahide: 

  • 150 g zahăr pudră
  • 50 g unt cu minim 82% grăsime
  • 300 g unt de arahide
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 80 ml smântână lichidă cu minim 32% grăsime
  • O jumătate de linguriță de fleur de sel sau sare grunjoasă de mare.

Mod de preparare pentru Cookies:

Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Topim 200 g din cantitatea totală de ciocolată cu untul și o dăm deoparte.

Batem cele 2 ouă cu zahărul, sarea și extractul de vanilie până se spumeaza și se topește zahărul.

Adăugăm pe rând ciocolata topită, făina și restul de fulgi de ciocolată și sarea.

Cu ajutorul unei spatule amestecăm cu mișcări ușoare și largi până se încorporează ingredientele în compoziția de ouă.

Luăm din compoziție cu o lingură și turnăm pe hârtia de copt câte 9 linguri pe fiecare tavă, cât se poate de uniform, nu aplatizăm și nici nu nivelăm, se va întinde la copt. Coacem 9-11 minute în funcție de cuptor. Le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt, timp suficient pentru a face crema.

Mod de preparare pentru crema de unt de arahide:

Punem zahărul pudră cu untul și batem până devine spumos și pal la culoare. Adăugăm pe rând untul de arahide, încorporăm, smântâna, fleur de sel sau sarea grunjoasă și batem până se omogenizează. Cam 35-45 de secunde la viteză medie. Nu bateți prea mult că se va tăia.

Asamblare:

Punem crema într-un sac cu șpriț fără formă și intindem circular pe dosul a jumătate din biscuiți. Punem cealalata biscuiți deasupra și lăsăm așa măcar o oră, dar dacă nu aveți suficientă răbdare, merge și așa, deși vă veți umple de cremă. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password