Tăvălită cu musli cu vișine și nucă de cocos – rețetă de post
Când spunem tăvălită gândul ne duce la pandișpanul tradițional înmuiat în sos de ciocolată și cocos. Ei de această dată vin cu o rețetă nouă fără ciocolată și pe deasupra și vegană! Într-adevăr iubitorii de ciocolată o preferă pe cea care ne făcea weekendurile dulci în perioada copilăriei, dar garantat se vor îndrăgosti și de aceasta!
Gust ușor dulce acrișor, interior umed în care mai nimerești câte fruct, fulgi de ovăz, semințe, insiropată și tavălaită la propriu prin nucă de cocos, nici nu ai spune că ar fi vegană!
Ingrediente simple și la îndemâna oricui, iar modul de preparare nu face decât să te îmbie să pui repede cuptorul în funcțiune.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și veți obține o minunată tăvălită cu gustul care te duce înapoi în sezonul cald!
Ingrediente pentru aluat:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă cu hârtie de copt.
Într-un castron amestecăm toate ingredientele uscate (făina, făina de migdale, musli, praful de copt și bicarbonatul)
Separat în alt castron punem ingredientele umede, zahărul, praful de sare, extractul de migdale și le amestecăm până se topește zahărul. (Iaurtul, laptele, zahărul, uleiul, praful de sare, extractul de vanilie)
Punem ingredientele uscate peste compoziția de ingrediente umede și omogenizăm.
Turnăm compoziția în tavă și o introducem la cuptor pentru 40-45 de minute sau până trece testul scobitorii.
Lăsăm să se tempereze în tava în care s-a copt pentru 10 minute după care scoatem afară pe un grătar și lăsăm să se răcească.
Decupăm marginile și o tăiem în 16 pătrate egale. Le introducem în sirop, scurgem excesul de sirop, după care le tăvălim prin nuca de cocos.
Simplu, rapid și foarte gustos! Spor la trrabă și poftă bună!
Dimensiune tava 21/21 cm.