Babas au rhum, cunoscute și sub denumirea de Rom Baba sunt niște prăjituri minunate pe bază de drojdie și înmuiate în sirop fierbinte cu rom, servite cu frișcă și fructe, întotdeauna la modă pentru iubitorii de prăjituri însiropate.
Unii ar spune că sunt savarine și nu este nimic greșit în a le denumi și așa. Este același aluat, însiropat cu sirop de zahăr și rom, umplute cu frișcă, doar că pe lângă toate acestea au un plus de coaja și suc de portocale, iar decorul este realizat cu fructe proaspete, nu cu dulceață.
Sunt atât de simplu de făcut și nu ai nevoie de ingrediente speciale sau tehnici aparte. Ingredientele sunt la îndemâna oricui și pot fi coapte în orice forme vă plac dumneavoastră.
Deasemeni toppingul poate fi realizat cu fructe proaspete după preferințe, fiind destul de versatile în combinație cu romul.
Ramaneti alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță papilele gustative vor fi încântate de gustul acestui minunat desert.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru sirop:
Ingrediente pentru topping:
Mod de preparare pentru aluat:
Punem laptele cu drojdia și cu o lingură de zahăr într-un castronel și le amestecăm. Le lăsăm la loc calduț, pentru activarea drojdiei.
Într-un castron încăpător punem făina cu diferența de zahăr, praful de sare și ouăle, adăugăm și compoziția de drojdie și amestecăm până obținem un amestec omogen.
Încorporăm untul
Și lăsăm la dospit pentru jumătate de oră acoperit cu o folie de prospețime până își dublează volumul.
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade Celsius.
Ungem o tavă de brioșe ori forme cu diametrul de 5 cm cu puțin unt sau ulei.
Turnăm compoziția în mod egal în forme și mai lăsăm încă 15 minute la dospit,
după care le coacem 15-20 de minute sau până se rumenesc și ajung la culoarea chihlimbarului. Le lăsăm să se tempereze în tava în care s-au copt.
Mod de preparare pentru sirop:
Într-o crăticioară punem zahărul, apa, coaja și sucul de la portocală și dăm un clocot, atât cât să se topească zahărul.
Strecurăm printr-o sită fină și adăugăm romul. Dăm deoparte.
Scoatem afară prăjiturele din tăvi și le băgăm direct în siropul fierbinte.
Le scoatem afară pe o farfurie, le întoarcem cu partea de jos în sus și le lăsăm să se răcească complet.
Cum batem frișca:
Smântâna pentru frișcă trebuie neaparat să fie rece, ținută minimum 2 ore la frigider, iar castronul bine spălat și degresat.
Batem frișca până lasă forme ușoare, adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem până se întărește. Aveți grijă să nu o bateți prea mult, că se va tăia.
Asamblare:
Punem frișca într-un sac cu formă cu șpriț și formăm aveline deasupra prajiturelelor. Punem zmeura și sunt gata de servit.
Spor la treabă și poftă bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Andra
Oare cum as putea face aceasta prajitura folosind masina de făcut paine pentru a amesteca si a dospi aluatul? In acest caz cata drojdie uscată trebuie să folosesc ? Multumesc mult
chefnicu
Desigur!