Pâine cu lapte, moale și pufoasă – Rețetă simplă și rapidă

( 4.2 out of 5 )
Loading...
  • -2 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Pâine cu lapte, moale și pufoasă – Rețetă simplă și rapidă

O pâine mai simplă și mai rapidă ca aceasta nu am făcut!! Este atât de moale și de  fragedă, încât seamănă cu cozonacul.

Pâinea de casă nu se compară cu niciuna din nici un magazin! De când am descoperit această rețetă pot spune că nu am mai cumpărat pâine deloc. Îmi aduce aminte de pâinea pe care o făceau azorienii, miez moale și coaja ușor crocantă, tot ceea ce ai nevoie pentru un rezultat asemănător sunt ingredientele, un castron și 2 tăvi mici de chec, dacă nu le aveți merge bine și în tava de cuptor una lângă acealaltă.

Rămâne moale și pufoasă până la 3 zile, așa că o tură de pâine va ajunge fără probleme timp de 3 zile.

Din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, va ieși cea mai gustoasă și mai rapidă pâine pe care ați făcut-o vreodată. Nu trebuie să fie frământată foarte mult, atât cât să obtineți un aluat neted și elastic.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul simplu de preparare.

Deasemeni puteți încerca și reteta de pâine fără frământare, detalii aici sau click pe fotografie. 

Sau Pâine integrală cu semințe, o rețetă simpla și rapidă, detalii aici sau click pe fotografie.

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram

Sau pe pagina de Facebook

 

Cum se face Pâinea cu lapte, moale și pufoasă – Rețetă simplă și rapidă

Ingrediente:

  • 500 g făină albă
  • 350 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspăta sau 7 g uscată
  • 10 g sare
  • 10 g zahăr tos

Mod de preparare:

Punem drojdia cu zahărul și 150 de ml de lapte calduț într-un castron pentru activare.

Într-un castron încăpător punem făina cernută, diferența de lapte rămasă, sarea și drojdia activată.

La început vom amesteca cu ajutorul unei spatule până aceasta va deveni ineficientă. Răsturnăm aluatul pe un plan de lucru uns cu puțin ulei și frământăm atât cât să obținem un aluat elastic, ușor lipicios, dar nu vă faceți probleme, așa trebuie să fie.

Ungem un castron cu puțin ulei și punem aluatul la dospit pentru o oră sau până își dublează volumul, acoperit cu un prosop sau cu o folie de prospețime.

Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Împărțim aluatul în 2 părți egale și pe un plan de lucru presărat cu făină întindem un dreptunghi cu dimensiunea de 25/40 cm.

Cu ajutorul unui pinten spre capătul de sus, facem inserții de 6-7 cm la fiecare 2,5-3 cm, așa cum se vede în fotografie.

Rulăm aluatul bine strâns și punem în tăvi tapetate cu hârtie de copt cu dimensiunea de 25/8 cm sau chiar în tava de la aragaz, lăsând o distanță de 3-4 cm între ele. Le acoperim și le lăsăm să-și dubleze volumul.

Introducem tăvile în cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade după care scădem temperatura la 180 și mai coacem încă 15 minute.

Scoatem pâinicile din cuptor și le ungem cu apă.

 


Le punem pe un grătar, le acoperim și le lasăm să se răcească. Asta în caz că mai aveți răbdare. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password