Fasole verde cu iaurt și maioneză
Întotdeauna mi-au plăcut preparatele cu maioneză, îmi aduc aminte că atunci când mama făcea ceva cu maioneză, mereu îi spuneam să facă mai mult, efectiv ne plăcea să o ungem pe pâine. Eram copii și desigur nu era o problemă pentru sănătate, dar nici azi nu pot spune că m-am dezis de acest obicei. Într-adevăr nu pot spune că mănânc foarte des, dar o savurez cu aceeași plăcere ca în copilărie.
Zilele trecute am găsit în magazin o fasole verde păstăi, am pus repede mâna pe o caserolă și cum am ajuns acasă m-am apucat de treabă. Mi-era atât de dor de fasolea verde cu iaurt și maioneză pe care o făcea o vecină de la noi din bloc, tanti Florica, care avea o grădină la câțiva kilometrii de oraș, care este o gospodină desăvârșită și nu îmi aduc aminte să fii gătit ceva care să nu îmi placă. Orice gătea era atât de bun, încât mai vroiai o porție. Azi văzând păstăile de fasole, mi-am adus aminte de vremurile în care mergeam cu ea la grădină și ne întorceam acasă plini de legume din grădina ei.
Merge de minune ca o gustare rapidă, timpul de pregătire este scurt și nu necesită decât câteva ingrediente, iar rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Poate fi făcută numai cu maioneză sau numai cu iaurt, așa că este suficient de versatilă încât să poată fi consumată și de cei care se feresc de maioneză.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Alegem fasolea și îi rupem capetele. O spălăm sub jet de apă rece. Tăiem păstăile la 3-4 cm și o dăm deoparte.
Punem o oală încăpătoare cu apă și sare la fiert în care adăugăm păstăile de fasole și le lasăm să fiarbă 4-5 minute, atât cât să rămână crocante.
Strecurăm printr-o sită și le punem pe un șervet de Bucătărie să eliminăm excesul de apă și le lăsăm să se răcească complet.
Facem maioneza din gălbenușul de ou, puțină sare și ulei. Adăugăm usturoiul și cu ajutorul unui blender mixăm bine până se zdrobește.
Punem iaurtul și amestecăm până se omogenizează și obținem un sos cremos.
După ce păstăile s-au răcit complet, adăugăm sosul de iaurt cu maioneză, mărarul tocat, piper și amestecăm ușor.
Este gata de servit, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!