Ingredients
- 500 g de fasole uscată cu bob mic
- 150 g morcov
- 100 g păstârnac
- 100 g pătrunjel rădăcina
- 1 căciulile de usturoi
- 300 g ceapă albă
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml ulei de dovleac
- Sare și piper după gust
Păsulă slăită, fasole bătută, fasole frecată, reteta…
Ei dragii mei, când vine vorba de păsulă slăită, chiar mi se fac ochii ca la broască când ii inundație! E…
Ingredients
- 6 oua
- 200 g slănina sau piept de porc afumat
- 150 g de cârnați afumați
- 1 legătura de ceapa verde
- Sare și piper după gust
- Muraturi și ardei iute după pofta!
Găigană, preparat traditional din Banat
Găigană, preparat traditional din Banat. Un mic dejun care ne aduce aminte de vremurile copilăriei! Acest mic dejun consistent și sănătos…
Salam de biscuiți cu crema de ciocolata…
Salam de biscuiți cu cremă de ciocolată Azi facem o rețetă îmbunătățită de salam de biscuiți cu cremă de ciocolată,…
Ingredients
- 150 g unt
- 100 g zahăr
- 300 g faina
- 2 oua
- Un praf de sare
- 1 conserva de lapte condensat (350 ml)
- 300gr frisca
- 3 galbenusuri
- 4 linguri de amidon
- 100 g zahar
Tarta cu caise și crema de lapte,…
E vremea caiselor, moment prielnic pentru a face un altfel de tarta. Mi-a mai rămas in congelator o porție de aluat…
Ingredients
- 350 g cotlet sau muschiulet de porc
- 30 g faina albă
- 100 ml supa
- 100 ml smanatana de gătit
- Câteva frunze de cimbru
- 2-3 linguri de ulei
- 2 linguri mustar Dijon
- Sare și piper după gust
Friptura (cotlet sau mușchiuleț) de porc cu…
Cotletul de porc o carne destul de pretențioasa când vine vorba de gătit, însă pregătită in acest stil, o va face…
Ingredients
- 600 g de cartofi
- 50 ml ulei de măsline
- Usturoi 6-7 căței
- Rozmarin 2-3 tulpini medii
- Sare, piper și fulgi de chili după gust
Cartofi rondele, copți cu rozmarin și usturoi
Cartoful este o planta din familia solanaceelor, cu flori albe, roz sau mov, cu tulpini subterane terminate cu tuberculi. Cartofii sunt…
Ingredients
- 4 ouă de dimensiuni medii
- 1 vârf de sare
- 30 de grame de zahăr
- 180 de grame de făină
- 350 mililitri de lapte
- 40 de grame de merisoare deshidratate
- 40 de grame de unt
- 1 lingură de zahăr pentru caramelizat
- 1 lingura zahar pudra pentru decor
Șmoară, desert traditional românesc din regiunea Banatului…
Șmoară, preparat culinar din gastronomia bănățeana, preluat de la șvabii care au locuit la Pesac, denumirea austriaca fiind de Kaisersmarn. Se…
Ingredients
- Varza murata 1 kg
- Slănina afumata 250 g
- Ceapa albă
- Cârnat de casa afumat 300 g
- Faina a
- Cimbru
- Mărar
- Piper
- lbă 250 g
- Drojdie 15 g
- 1 lingurița de zahar
- 1/4 lingurița sare
Bufle pe varza, preparat tradițional cu influențe…
Preparat tradițional cu influente nemțești, buflele pe varza sunt un deliciu culinar al bănățenilor cu precădere a celor din pustă. Este…
Ingredients
- Pulpe de pui 1 kg sau 4 bucati
- Iaurt grecesc, minim 10% grasime 500 g
- Lamaie o bucata
- Oregano uscat o lingura
- Usturoi 2 catei
- Patrunjel 1 legatura
- Piper proaspat rasnit o lingurita
- Sare dupa gust
- Broccoli 1 kg
- Ulei de masline 30 ml
- sare si piper dupa gust
Pulpe de pui mediteraneene cu iaurt, lamaie…
Retetele mediteraneene sunt recunoscute pentru simplitatea si rapiditatea cu care se fac, dar bineinteles si pentru gustul autentic de lamaie, oregano,…
Ciocolată de casă – ciocolata copilăriei mele,…
Ciocolată de casă – ciocolata copilăriei mele, cel mai bun baton de ciocolată Ciocolată de casă, ciocolata copilăriei mele, cel mai…