Nectar de gutui fără conservanți din doar 3 ingredinete, 100% natural

( 4 out of 5 )
Loading...
  • -4 lServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Nectar de gutui fără conservanți din doar 3 ingredinete, 100% natural

Gutuile sunt fructele pe care le aștept în fiecare an cu cea mai mare nerăbdare, pur și simplu îmi plac sub orice formă, fie dulceață, alături de carne, nectar și lista poate continua.

Gutuilor li se mai spun că sunt lista celor 100 de proprietăți curative de care ar avea nevoie organismul uman, mai ales în sezonul rece.

S-a dovedit că îmbunătățesc sistemul digestiv, nervos, respirator, acnee, cancer, ficat, potență și așa mai departe.

Sunt destul de versatile și pot fi consumate atât crude, gătite, murate, uscate, etc. Au un aport de vitamine esențiale cum ar fi vitaminele A, B, C, PP, potasiu, fier și multe altele.

Așadar consumate după preferință ne vor ajuta să îmbunătățim sănătatea, somnul, inima și forța fizică de care avem nevoie cu toții.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de pregătire.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se face nectarul de gutui, fără conservanți, 100% natural?

Ingrediente:

  • 3 kg gutui
  • 3-400 g zahăr în funcție de cât de dulce vă place
  • Zeama de la o lămâie

Mod de preparare:

Curățăm gutuile de coajă, le tăiem sferturi și eliminăm casa semințelor, mare atenție, atunci când le curățati pe interior casa semințelor are o margine destul de tare și e important să o eliminați și pe aceasta. Le punem într-un vas cu apă rece. Le spălăm bine.

Punem gutuile într-un vas cu apă, cât să le acopere cam cu 2-3 degete peste. Adăugăm zahărul și zeama de lămâie. Fierbem atât cât să se înmoaie fructele, aproximativ 15-20 de minute.

Cu ajutorul unui blender mixăm bine fructele până obținem o consistență fină și cremoasă. Aici vă veți da seama dacă mai este nevoie de zahăr, dar și dacă mai trebuie adăugată apă în plus pentru consistența nectarului. Nu trebuie să fie foarte gros, pentru că după răcire, datorită pectinei pe care o conține se va mai îngroșa.

Sterilizăm borcanele și turnăm nectarul fierbinte în ele. Strângem capacele și punem în haine să se răcească de la sine. Simplu, rapid dar și foarte gustos. Când s-au răcit sunt hune de servit, așadar acum vă las și va urez spor la treabă!

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password