Acești Ardei umpluți cu linte în sos de roșii sunt spectacolul vegan, de post și fără gluten și cum mai vreți să îi spuneți.
Așa e când prin cămară rămâi cu câte-o mâna din fiecare și le-ai arunca și nu. Așa ca le-am pus deoparte și am zis că musai să fac ceva cu ele, iar rezultatul este surprinzător de bun și delicios.
Ardeii copți sunt umpluți cu un amestec de linte, orez și legume care pot fi servite și ca atare, dar gustul de copt al ardeilor m-a făcut și pe mine pentru prima dată să îi mănânc că altfel așa cum se fac clasici direct fierți, nu i-aș mânca nici bătut. Și să vă mai spun ca pielea se poate îndepărta foarte ușor și rămâi doar cu pulpa?
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru ardei umpluți:
Ingrediente pentru sos:
Mod de preparare pentru ardei:
Spălăm ardei capia și le facem o incizie exact așa cum se vede în fotografie. Îi punem pe o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și îi coacem aproximativ 15 minute la 190 de grade, timp în care îi mai întoarcem de pe o parte pe alta. Ei trebuie să rămână fermi.
Îi scoatem din cuptor și îi punem într-un castron acoperiți cu folie de prospețime pentru 10 minute.
Cu ajutorul unei lingurițe, îndepărtăm cu grijă casa semințelor și parte din cotor, nu insistați prea mult, cotorul trebuie să rămână atașat de ardei. Dăm deoparte.
Curățăm toate legumele, ceapa o tocăm mărunt, iar restul cubulețe mici. Le punem la călit în ulei cu puțină sare până se înmoaie.
Spălăm lintea și o fierbem în apă fără sare pentru aproximativ 15 minute la foc mediu spre minim. Dacă este nevoie mai fierbeți 2-3 minute. Ea trebuie să fie fiartă dar totuși ușor crocantă.
Fierbem orezul în apă cu sare de aproximativ 90% apoi îl strecurăm fără a-l spăla.
Într-un castron încăpător punem legumele, orezul, lintea și verdețurile tocate, dăm gust cu sare și piper. Iar dacă dorim o tentă mai pronunțată de picant putem adăuga fulgi de chilii.
Mod de preparare pentru sosul de roșii:
Punem uleiul împreună cu făina într-o crăticioară și o călim pentru 15-20 de secunde.
Adăugăm roșii lăsate, supă de legume, zahărul și dăm gust cu sare și piper. Fierbem bine vreo 10 minute la foc mic. Se va îngroșa puțin dar nu este nevoie să fie mai tare.
Asamblare:
Preîncălzim cuptorul la 220 de grade Celsius.
Într-o tavă de cuptor încăpătoare punem jumătate din cantitatea de sos. Umplem ardeii cu compoziția de linte și îi aranjăm în tavă peste sosul de roșii.
Dăm la cuptor acoperită cu capacul ei dacă are, dacă nu acoperim în 2-3 straturi cu folie de prospețime și dăm la cuptor pentru 25 de minute. E foarte important acest aspect ca să se îmbine gusturile.
Gustos, sănătos, vegan și fără gluten. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.