Aripioare cu miere și usturoi, crocante și lipicioase

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -4 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 40 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Aripioare cu miere și usturoi, crocante și lipicioase

 

Dacă doriți aripioare de pui cu miere și usturoi ? crocante și fără a fi prăjite, chiar dacă sunt la cuptor, nu au nici macar un gram de adaos de ulei pentru a le găti. Nu numai că am testat și pregătit această rețetă de foarte multe ori pentru a avea rezultatul cel mai bun, dar și pentru a putea Răspunde tuturor întrebărilor dumneavoastră. De fiecare dată când am făcut această rețetă, mi-am zis că o să le fac atât de bune încât cine le va mânca să se lingă pe degete până la coate. 🤣🤣🤣

Aripioarele sunt probabil unul din cele mai apreciate feluri de mâncare cu carne ale romanilor. Ca sunt făcute la cuptor, gratar sau pane, le adorăm pentru suculență și frăgezimea lor.

Poate mulți dintre noi ne ferim să le gătim, pentru că nu se văd dacă sunt gătite sau nu. Această rețetă vine în sprijinul tuturor acelora care iubesc aripioarele, indiferent de cum sunt pregătite.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul simplu de preparare.

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Aripioare de pui cu miere și usturoi, crocante și lipicioase

Ingredinete pentru aripioare

  • 1,5 kg aripioare
  • 5 g praf de copt
  • Sare și piper după gust

Ingrediente pentru glazură:

  • 3 cm ghimbir
  • 4 căței de usturoi
  • 30 ml ulei vegetal
  • 50 g miere
  • 80 g zahăr brun
  • 30 ml sos soia
  • 50 ml sos dulce
  • 50 g khetchup
  • 50 ml apă
  • Opțional chilii, pentru cei care doresc aripioarele picante
  • 1 fir de ceapă verde

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 200 grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Tăiem capetele aripilor, le tăiem în două, condimentăm cu sare și piper, praful de copt și le amestecăm.

Aranjăm aripioarele pe tavă și le dăm la cuptor pentru 30 de minute.

Ridicăm temperatura la 220 de grade și le mai ținem încă 10 minute.

Mod de preparare pentru glazură.

Curățăm usturoiul, ghimbirul și le punem la călit pentru 3-4 minute în ulei.

Adăugăm restul ingredientelor și fierbem la foc mic până ajunge la consistența similară mierii.

După trecerea timpului de stat la cuptor a aripioarelor, strecurăm sosul peste ele, musai cât sunt fierbinți. Le amestecăm ușor astfel încât să se acopere cât mai bine cu sosul.

Le punem pe un platou, presarăm ceapa verde tăiată felii și sunt gata de servit, iar de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password