Cei mai buni Biscuiți crăpați cu nucă și portocale făcuți în casă, ciocolatoși și moi de ți se topesc în gură. Eu îi fac mai mereu și mai ales atunci când am chef să mănânc ceva dulce.
Rețeta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 40 de bucăți, îndeajuns pentru două persoane, mă rog…aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))
Reteta este destul de simplă și ușor de făcut, în comparație cu rezultatul final. Gustoși, crocanți la exterior și ciocolatoși la interior cu gust și aromă de nucă și portocale.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista simplă a ingredinetelor, dar și pentru modul de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.
Punem făina cu cacaua, nuca și praful de copt într-un castron și le amestecăm.
Într-un bol mediu, bateți ouăle cu zahărul/zaharul brun, extractul de vanilie și sarea până ce își dublează volumul.
Adăugăm și uleiul.
Încorporăm amestecul de făina în compoziția de ouă și omogenizăm bine.
Turnăm aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la frigider timp de cel puțin 4 ore. Eu l-am lăsat peste noapte și au ieșit prefecți.
Cu ajutorul unui clește de înghețată porționăm biluțe de mărimea unei nuci. Trecem prin zahărul pudră și punem pe tăvi. Nu dați prin zahăr decât înainte de a băga în cuptor.
Coacem câte o tavă pe rând 10 minute.
Scoatem din cuptor și îi transferăm imediat cu o spatulă pe un grătar să se răcească complet.
Simplu, rapid, gustos și potriviți pentru orice moment al zilei.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.