Bun gasit dragii mei prieteni! Astazi nu vom gati, dar vom coace niste biscuiti crocati si fragezi cu seminte, care merg de minune la o bere, doua, trei :)))))) sau rontai in fata televizorului si de ce nu ca atare, inloc de o gustare rapida intre mese.
Pentru inceput, vom pune drojdia intr-un castron alaturi de sare si zahar, o frecam pana ajunge la o consistenta lichida, adaugam zeama de la lamaie/lime, laptele batut.
Intr-un alt castron punem faina, facem o gaura in mijlocul ei si turnam aceasta compozitia lichida in gaura de la faina, punem si galbenusele si framantam pana incorporam toata faina, adaugam untul si continuam framantarea pana aluatul nostru este omogen. Aluatul obtinut il punem intr-un castron uns cu putin ulei si acoperim castronul cu o folie alimantara sau cu un prosop de bucatarie si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit aluatul il scoatem din castron, il impartim in doua, formam doua bile si apoi le intindem la o grosime de 3 mm , transferam in tavi cu hartie de copt, dar merge foarte bine si in tavile unse cu ulei.
Lasam sa se odihneasca si sa dospeasca, cateva minute, il portionam cu un pinten sau cu un taietor de pizza, dupa imaginatie, ungem cu ou batut, presaram seminte deasurpa si dam la cuptor 10 minute la 220 de grade celsius, pentru un cuptor electric cu ventilatie, sau la un cuptor pe gaz pe treapta mare aproximativ 12-15 minute.