Brownie cu prune, ciocolată și unt de arahide, crocant la exterior și umed la interior, fără praf de copt

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 35 mTimp de gatire
  • 55 mGata in
Print Recipe

Brownie cu prune, ciocolată și unt de arahide, crocant la exterior și umed la interior, fără praf de copt și iar pentru că brownie e prajitura mea preferată, ciocolatoasă, crocantă la exterior și atât de versatilă încât pot spune că am încercat-o in fel și chip.
Mi-a fost dat sa gust ‘nșpe feluri de brownie, dar acesta este de-a dreptul unul din cele mai bune pe care le fac. Combinația de ciocolată cu unt de arahide parcă sunt făcute una pentru cealaltă, iar aciditatea prunelor nu vine decât să contrabalanseze gustul. Pentru mine cu riscul de a ma repeta la infinit, este brownie-ul perfect! Crocant la exterior și umed la interior, iar ciocolata efectiv curge. Doamne, nu-mi da păcate mai multe decâte
am 😂😂😂

Ingredients

Step by step method

  • Pentru început ne vom apuca de prune pe care le vom spăla, șterge de apă, le tăiem în două, extragem sâmburii și le punem într-un castron cu 50 g zahăr și scorțișoara. Săltăm castronul de câteva ori pana lasă zeamă și se înmoaie puțin. Amestecăm făina cu cacaua. Jumătate din cantitatea de ciocolată o tocăm grosier. Într-un alt castron punem cealaltă jumătate din cantitatea de ciocolată (110 g) la topit cu untul.

  • Punem și ouăle împreună cu zahărul și praful de sare și le batem până obținem o spumă deschisă la culoare, densă și destul de stabilă. Adăugăm ciocolata topita cu untul, făină amestecată cu cacaua și omogenizăm. Punem ciocolata și 100 g din untul de arahide în compoziția de brownie, omogenizăm și turnăm într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt.

  • Punem restul de unt de arahide deasupra, neuniform iar apoi prunele scurse de zeamă. Eu am făcut 2 porții intr-o tavă de 30-35, ideal ar fi dacă ați avea tavă de 21/21 cm, specială pentru brownie. Dăm la cuptor 35-37 de minute la 160 de grade. Apoi lăsăm la răcit în tava în care s-a copt pentru minim 2 ore. După care putem tăia și servi.

  • O rețetă simplă, rapidă și gustoasă, care nu necesită prea multe cunoștințe in domeniu. Nu mi-a mai rămas decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password