Budincă de fasole cu caramel și scorțișoară
Da!!!! Budincă de fasole cu caramel și scorțișoară, deși sunt convins că nu vă prea surâde ideea, este un desert extraordinar. L-am descoperit în Portugalia, unde altundeva?! Mai exact în insulele Azore am descoperit această rețetă de budincă de fasole cu caramel și scorțișoară și nu vă cer să mă credeți pe cuvânt ca este una din cele mai bune budinci pe care am mancat-o vreodată, însă cu câțiva lei și câteva ingrediente puteți descoperi și dumneavoastră gustul.
În general atunci când plec în concediu, îmi place să caut restaurantele cu tradiție, cele lăturalnice, de familie în care lucrează întreaga familie, pe străduțe înguste și destul de departe de zona turistică.
Așa am procedat și în concediul din minunatele insule Azore. Ghidul nostru Natacha, a fost cea care ne-a recomandat Sete Cidades una din multele opțiuni pe care le ai la îndemână și de vizitat în insula Sao Miguel.
Alaturi de ghida și acum prietena noastră, Natacha de la Seazorez, o companie de turism local
care oferă servicii de jeep tour, pescuit și diferite excursii.
Bufet tradițional cu produse locale
Budinca de fasole
Orașul pregătit de sărbătoare
Lacul în două culori Sete Cidades
Vedere de sus peste Sete Cidades
Și după cum puteți vedea imaginile este un tărâm de vis pe care m-aș întoarce oricând! Mâncarea este gătită în casă, cu puține condimente, simplă, dar cu gust! Acolo într-un restaurant mic am descoperit minunea budincii de fasole cu caramel și scorțișoară. De atunci am tot încercat să găsesc rețeta, însă nu cu prea mult succes. Dar pe când să renunț, tot Natacha a fost cea care mi-a dat rețeta, iar pe această cale îi mulțumesc!
Tot în aceeași perioadă am zăbovit o vreme și în Lisabona, iar unul din restaurantele în care am fost am mâncat și budinca de fasole cu ciocolată și vin de Porto, rețetă pe care o găsești aici:
Astăzi împărtășesc rețeta cu dumneavoastră și sper să o încercați acasă și să reveniți cu un feedback. Urmați pașii rețetei și vă veți bucura de un desert inedit cu un gust divin.
Ingrediente pentru budinca de fasole cu caramel și scorțișoară:
200 g fasole uscată
150 g caramel rețetă pe care o găsești aici:
100 g unt
250 g zahăr
200 ml apă
2 gălbenușuri
2 ouă întregi
1 lingură de scorțișoară
Un praf de sare
Mod de preparare budincă de fasole cu caramel și scorțișoară:
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade.
Punem fasolea de seara pe dimineața la înmuiat, a doua zi o punem la fiert cu apă rece. După ce a fiert o strecurăm și o punem într-un castron mare.
Într-o cratiță punem apa, zahărul, untul și praful de sare.
Le dăm un clocot și punem pe fasole.
Adăugăm ouăle, gălbenușurile, scorțișoara și caramelul. Amestecăm și punem totul într-un blender sau putem mixa cu ajutorul unui blender vertical, pentru a obține o pastă fină și omogenă.
Tapetăm o tavă cu unt și făină, turnăm compoziția și o dăm la cuptor pentru 40-45 de minute la 160 de grade.
Servim alături de caramel, rețetă gata în numai 15 și pe care o găsești aici:
Simplu, gustos și rapid, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!