Print Recipe
Preparat tradițional cu influente nemțești, buflele pe varza sunt un deliciu culinar al bănățenilor cu precădere a celor din pustă.
Este un fel consistent de iarna care te incalzeste si te hraneste ca lumea. Se face cu varza murata, cârnați și slănina afumata de porc.
Ingredients
- Pentru varza
- Pentru bufle
Step by step method
-
Pentru început taiem slănina cubulețe și o punem la prăjit pana obținem jumări crocante.
Intr-o cratiță punem grăsimea de la jumări in care vom cali ceapa tăiată mărunt. Adăugăm varza și călim in continuare la foc mic timp de o ora, adăugând din când in când câte putina apa.
-
Între timp ce varza se caleste, me apucam de bufle, punem drojdia, zaharul, sarea și 50 mililitri de apa și lăsam sa se activeze drojdia. Turnam într-un castron in care am pus faina și mai adăugăm apa cât cuprinde. Frământam și lăsam la dospit pana își dublează volumul.
-
Împărțim in 6-7 buc și facem niște baghete pe care le aplatizam pentru a le putea rula și a da forma unor melci.
-
După ce s-a călit varza de mai bine de trei sferturi, adăugăm carnații tăiați felii, jumerele, cimbru, piperul și mararul întreg.
-
Punem totul intr-o oala de pământ și facem atâtea “cuiburi” (găuri) cate bucăți de bufle avem. Punem buflele înăuntru, adăugăm o jumătate de cana de apa, punem capacul și dam introducem in cuptorul rece timp de 40-45 de minute setat la 180 de grade.
-
Scoatem oala din cuptor și împărțim in mod egal in farfurii. Simplu, nu-i așa?!
Spor la treaba și pofta buna!