Print Recipe Preparat tradițional cu influente nemțești, buflele pe varza sunt un deliciu culinar al bănățenilor cu precădere a celor din pustă.
Este un fel consistent de iarna care te incalzeste si te hraneste ca lumea. Se face cu varza murata, cârnați și slănina afumata de porc.
Step by step method
Pentru început taiem slănina cubulețe și o punem la prăjit pana obținem jumări crocante.
Intr-o cratiță punem grăsimea de la jumări in care vom cali ceapa tăiată mărunt. Adăugăm varza și călim in continuare la foc mic timp de o ora, adăugând din când in când câte putina apa.
Între timp ce varza se caleste, me apucam de bufle, punem drojdia, zaharul, sarea și 50 mililitri de apa și lăsam sa se activeze drojdia. Turnam într-un castron in care am pus faina și mai adăugăm apa cât cuprinde. Frământam și lăsam la dospit pana își dublează volumul.
Împărțim in 6-7 buc și facem niște baghete pe care le aplatizam pentru a le putea rula și a da forma unor melci.
După ce s-a călit varza de mai bine de trei sferturi, adăugăm carnații tăiați felii, jumerele, cimbru, piperul și mararul întreg.
Punem totul intr-o oala de pământ și facem atâtea “cuiburi” (găuri) cate bucăți de bufle avem. Punem buflele înăuntru, adăugăm o jumătate de cana de apa, punem capacul și dam introducem in cuptorul rece timp de 40-45 de minute setat la 180 de grade.
Scoatem oala din cuptor și împărțim in mod egal in farfurii. Simplu, nu-i așa?!
Spor la treaba și pofta buna!