Când ați mâncat ultima dată niște cartofi prefecți?! Știați că vii puteți face acasă și acești cartofi condimentați la cuptor se pot pregăti și cu o zi în avans, iar a doua zi când aveți timp să-i coaceți? Trebuiesc doar păstrați la rece într-un castron acoperit cu o folie de prospețime.
Sunt potriviți ca și gustare cu un sos cheddar cum mai fac eu sau însoțind o salată sau o bucată de carne.
Cartoful este o plantă din familia solanaceelor, cu flori albe, roz sau mov, cu tulpini subterane terminate cu tuberculi.
Cartofii sunt originari din America de Sud, din regiunea Munților Anzi. În perioada precolumbiană, în zonele aflate azi în Chile, Peru, Ecuador și Columbia, se cultivau circa 200 de specii de cartofi.
Cartofii sunt extrem de versatili si se pot transforma cu ușurintă într-un fel delicios de mâncare. Se găsesc tot timpul anului si sunt la îndemâna oricui. Sunt peste 4000 de specii de cartofi fiind grupați după culoare, alb, galben, roșu, roșcați și purpurii.
Câteva lucruri despre beneficiile cartofului: sursa importantă de vitamine, neutralizează acidul gastric, deasemeni sunt folosiți și în diete.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul spectaculos.
Pentru multe alte rețete de post sau garnituri, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete:
Mod de preparare:
Curățăm cartofii, îi spălăm, îi tăiem jumătăți și îi spălăm din nou. Scurgem bine apa de pe ei și îi tapetăm într-un prosop de bucătărie pană ramân uscați la suprafață.
Punem cartofii într-un castron și adăugăm condimentele, uleiul și îi amestecăm bine. Acoperim castronul cu o folie și îi dăm deoparte pentru 30 minute, timp în care îi mai amestecăm de câteva ori.
Punem cartofii pe o tavă cu hârtie de copt cu partea tăiată în sus și-i dăm la cuptor pentru 30-35 de minute sau până se rumenesc frumos.
Sunt gata de servit alături de ceea ce vă place, eu i-am servit cu sos cheddar dar și cu chifteluțele la cuptor în sos de muștar. De aici vă doresc spor la treabă și poftă bună!