O rețetă simplă și din numai câteva ingrediente alături fac ca acești cartofi dulci crocanți și sos de avocado cu iaurt să devină un vis împlinit.
Cartofii dulci se pot găti in fel și chip, dar parcă ca și acești cartofi crocanți nu cred să existe o altă rețetă mai bună iar în combinația cu sosul de avocado sunt o masă perfectă.
Ingrediente pentru cartofii dulci:
1,2 kg cartofi dulci
3 linguri de amidon
50 ml ulei vegetal
1 lingură boia sau fulgi de ardei
2 căței de usturoi
Sare și piper după gust
Ingrediente pentru sosul de avocado:
2 avocado bine copti
1 cățel de usturoi
1/2 Lime sau unul întreg dacă vă place mai acru
20 ml ulei de măsline
100 g iaurt grecesc cu 10% grăsime
Cateva frunze de ceapa verde și coriandru
Sare și piper după gust
Mod de preparare pentru cartofi dulci crocanți:
Curățăm cartofii și îi tăiem felii, groase de maxim 1/1 cm, dacă cartofii sunt mai mici ii putem tăia sferturi pe lungime. Eu am avut mai mici și i-am tăiat sferturi. Îi spălam și îi punem într-un castron cu apă rece cu gheață pentru 2-3 minute. Îi scoatem afară, îi ștergem bine cu un șervet de bucătărie dupa care punem amidonul și ii amestecăm bine să prindă pe toate părțile. Punem usturoiul tocat și restul ingredientelor, îi amestecăm și ii punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt la cuptor pentru 60-70 de minute la 160 de grade.
Mod de preparare sos de avocado cu iaurt:
Curățăm usturoiul și scoatem miezul avocado-ului, le punem intr-un castron alături de usturoi, ulei de măsline, sare piper și jumătatea de Lime stoarsă. Cu ajutorul unui blender vom mixa până obținem o pastă omogenă, punem iaurtul, ceapa verde și coriandrul tocat, verificăm de sare și este gata.
Servim aranjat frumos pe farfurie cu sosul alături. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă!