Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

( 0 out of 5 )
Loading...
Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval
  • -4-6 pServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 1:05 hTimp de gatire
  • 1:25 hGata in
Print Recipe

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Acești Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval sunt gustarea potrivită pentru o seară alături de cei dragi, un preparat simplu, rapid, dar foarte gustos și la îndemâna tuturor.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Din numai câteva ingrediente preferate de toată lumea veți face un preparat foarte gustos și sățios în același timp. Și cum cartofii sunt destul de versatili pot fi combinați în fel și chip, dar pentru rețetă aceasta eu am folosit bacon, cașcaval si ouă, dar merge foarte bine și fără ouă sau baconul înlocuit cu cârnați, șuncă sau cu o combinație de diferite afumături.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Pentru noi cina din seara asta a fost mai mult ca perfectă, cartofii si ouăle le-am fiert cu o zi înainte și recomand să faceți acest pas, așa că nu mi-a rămas decât să prăjesc baconul și să le combin.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Cum facem Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Ingrediente:

  • 1,5 kg de cartofi albi
  • 300 g bacon crud uscat de preferat dar merge și afumat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 5/6 ouă cat de mult vă place
  • 350 g cașcaval
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă rotundă de 25 cm diametru cu hârtie de copt cu pereți înalți.

Dăm cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în coaje cu sare pentru 40-46 de minute sau cât e nevoie ca să fie bine fierți. Îi scoatem în apă rece, îi lăsăm să se tempereze și îi tăiem felii subțiri, cât de subțiri putem.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Fierbem ouăle pentru 8 minute în apă cu sare, apoi le curățăm.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Tăiem felii baconul și îl prăjim până devine auriu.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Ungem fundul tăvii cu uleiul de măsline. Punem un strat de cartofi, unul de ouă, unul de bacon cu tot cu grăsimea de la el, unul de cașcaval și repetăm până terminăm toate ingredientele. Musai deasupra trebuie să terminați cu cașcaval.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Presăm ușor compoziția să facă priză straturile între ele și dăm la cuptor pentru 25-30 de minute sau cât este necesar să prindă o culoare aurie.

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Simplu, rapid și foarte gustos, spor la treabă și poftă bună!

Cartofi la cuptor cu bacon și cașcaval

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

EE776DA9-AD4F-484D-A5BB-46F1B7AA004E.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password