Cel mai bun și mai fin chec vegan

( 4.9 out of 5 )
Loading...
  • -10-12 feliiServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 55 mTimp de gatire
  • 1:05 hGata in
Print Recipe

Cel mai bun și mai fin chec vegan

Cel mai bun și mai fin chec vegan. Fin, aromat și fraged cu gust intens de cacao, astea ar fi primele cuvinte care îmi vin în cap când vine vorba de acest chec.

Cu siguranță perioada posturilor și numai este un dulce potrivit pentru orice moment. Se face foarte ușor iar ingredientele sunt atât de comune încât le găsești și la magazinul din colț.

Cu o consistență fragedă, cu aspect umed și o glazură lipicioasă cu gust intens de cacao nici nu ai spune că nu conținut unt, lapte sau ouă.

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor și a modului de preparare descris pas cu pas.

Cum facem Cel mai bun și mai fin chec vegan?

Ingrediente pentru chec

190 g făină albă tip 000

20 g cacao de bună calitate

80 g zahăr de cocos

80 zahăr brun

1 linguriță rasă de bicarbonat

1/2 linguriță sare

70 g ulei de cocos topit la temperatura camerei

80 ml cafea fierbinte

1 linguriță extract de vanilie

1 linguriță oțet de mere/vin alb

240 ml apă

Ingrediente pentru glazura de cacao

100 g zahăr

100 g ulei de cocos

20 g cacao de bună calitate

50 ml apă

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu dimensiunile de 25/10 cm cu hârtie de copt.

Punem ingredientele uscate într-o sită și le cernem într-un bol apoi le amestecăm.

Într-un alt bol punem ingredientele umede, zahărul și le amestecăm și pe ele până se topește zahărul.

Punem compoziția de ingrediente umede peste cele uscate și amestecăm cu ajutorul unui tel, atât cât să fie combinate. Nu mixați cu robotul că nu o să iasă ce trebuie.

Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor pentru 50-55 de minute sau până trece testul scobitorii.

Mod de preparare pentru glazură

Punem zaharul cu uleiul de cocos, cacaua într-o crăticioară și adăugăm treptat apa amestecând astfel încât să se omogenizeze. Punem la foc mic și fierbem 2-3 minute amestecând încontinuu până se topește zahărul.

Scoatem din cuptor și mai lăsăm încă 5-6 minute după care transferăm pe un grătar să se răcească complet.

Turnăm glazura rece peste chec, presărăm nuca coaptă și decorăm cu căpșuni. Este gata de servit, spor la treaba și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password