Azi ne delectăm cu un Chec aperitiv din albușuri cu măsline, brânză și bacon, bun atât pentru o gustare la servici sau la micul dejun.
Fie ca dorești să servești micul dejun, sau o gustare între mese, ori vrei să îmbogățești paleta de gustări de la vreun eveniment în familie, acest chec aperitiv este genial.
Poate fi făcut cu aproape orice ingrediente, după gustul fiecăruia și nu trebuie decât să îți dai liber imaginației! Astăzi l-am făcut cu măsline, brânză, ardei și bacon, dar nu cred să existe vreun ingredient pe care să nu îl fi încercat în acest minunat chec.
Ca mod de preparare, pot spune ca este atât de simplu, însă gustul, frăgezimea și chiar aspectul lui te face să îți mai dorești o felie si încă una!
L-am încercat și în formele de brioșe, la tavă, nici nu mai știu exact în câte moduri și câte ingrediente, gogoșari murați, dovlecel, ciuperci, șuncă, ceapă(ce bun e și cu ceapă), mazăre, etc.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
6 albușuri
Un praf de sare
100 g faină
250 g bacon feliat/șunca presată/alte mezeluri tăiate fin
200 g cheddar/cașcaval/brânză grasă
200 g ardei gras roșu
200 g măsline negre fără sâmburi
200 g smântână
Câteva fire de pătrunjel
Piper după gust
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Ungem cu unt o formă de chec cu dimensiunea de 11/30 cm
Oprim 4 felii de cheedar sau dacă avem bucată cam 50 de grame pe care îl răzuim pentru pus deasupra.
Tăiem baconul și cașcavalul felii. Curățăm ardeiul și îl tăiem cubulețe. Spălăm frunzele de pătrunjel.
Batem albușurile cu sarea până obținem o spumă tare.
Adăugăm făina cernută, o încorporăm ușor.
Încorporăm și restul ingredientelor, amestecând lejer cu ajutorul spatulei.
Turnăm în tavă distribuim feliile de cheddar săi cheddarul ras dacă am optat pentru o bucată, eu am avut feliat și dăm la cuptorul preîncălzit pentru 25-27 de minute.
Scoatem din cuptor și lăsăm să se tempereze după care cu ajutorul unui cuțit cu dinți putem tăia ușor și servi.