Un desert răcoritor, plin de arome și texturi diferite, acest Cheesecake cu caise fără coacere face parte din categoria dulciurilor care sunt recomandate pentru cei cu puțin timp la dispoziție pentru gătit.
Fin, cremos și dulce acrișor cu bază crocantă ușor amăruie datorită biscuiților Oreo face ca acest desert rapid să fie apreciat în egală măsură atât de cei mici cat și de cei mari.
Modul de preparare și ingredientele sunt la îndemâna fiecăruia și nu necesită vreo îndemânare specială cu aptitudini de cofetar. Compotul de caise de găsește prin toate supermarketurile sau prin cămările noastre, fiind un fruct foarte apreciat de români.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingredinete pentru bază de biscuiți:
Ingrediente pentru jeleul de caise:
Mod de preparare pentru bază de biscuiți:
Într-un robot de bucătărie punem biscuiții și îi mixăm până obținem o compoziție asemănătoare pesmetului. Turnăm untul topit peste biscuiți și amestecăm bine.
Turnăm compoziția de biscuiți într-o tavă rotundă cu inel detașabil cu diametrul de 22-23 cm și cu o înălțime de 6 cm. Dăm la rece.
Mod de preparare pentru cremă:
Tăiem 200 g de caise cuburi.
Punem gelatina la hidratat în 100 ml suc de caise pentru 10 minute.
Într-un bol mixăm diferența de 400 g caise cu 200 ml suc de la compotul de caise până obținem un piure fin.
Adăugăm crema de brânză și mixăm în continuare până este omogenă.
Încorporăm și caisele cuburi.
Încălzim gelatina astfel încât să fie bine topită și o încorporăm într-o mică parte de cremă.
Apoi încorporăm amestecul în cantitatea mare. Amestecăm bine astfel încât să fie bine distribuită.
Turnăm în crustă de biscuiți și o dăm la frigider.
Mod de preparare pentru jeleul de caise:
Hidratam gelatina pentru 10 minute în sucul de la compot.
Mixăm bine caisele până obține un piure fin.
Încălzim gelatina până este complet topită și o încorporăm într-o parte de piure de caise.
Apoi o încorporăm în cantitatea mare de piure și omogenizăm. Turnăm piureul peste crema de brânză și dăm la rece până a doua zi.
Decorăm cu ce ne place, eu am pus niște fistic tocat grosier pe margini și asta a fost. Nu a mai apucat să stea prea mult ca s-a evaporat de pe platou.
Așadar spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.