Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

( 0 out of 5 )
Loading...
Chifle fără frământare cu ovăz și semințe
  • -6 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Mi-a fost dat să gust în viața asta nenumărate feluri și rețete de pâine, însă ca și aceste chifle fara frământare cu ovăz și semințe, parcă nu a fost niciunele! Miez consistent ca al pâinii de casă, cu coajă subțire și în același timp crocantă, gust de pâine autentică care îmi aducea aminte de bunici.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Astăzi am adăugat un plus de fulgi de ovăz și ceva semințe și au ieșit atât de bune, încât mai vrei una și încă una, dar este atât de consistentă încât abia mai poți sa o termini pe prima.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Și vă mărturisesc că în casa bunicilor mei din partea mamei din Ardeal, pâinea era alimentul de bază, apoi celelalte și mi-o aduc aminte pe buna Măriuca, când spunea că atunci când pleci la drum musai să ai o pită la tine, că niciodată nu se stie ce se poate întâmpla. Întotdeauna când pleca de acasă, la noi sau la ceilalți nepoți, musai în traistă trebuia să aibe o pâine.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și vă veți bucura de o pâine gustoasă și arătoasă în același timp.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Cum facem Chifle fără frământare cu ovăz și semințe?

Ingrediente pentru aluat:

  • 220 g făină albă
  • 110 g făină neagră de grâu
  • 30 g fulgi de ovăz
  • 3 g drojdie uscată
  • 360-370 ml apă călduță
  • 40 ml ulei de măsline
  • 6 linguri de mix de semințe
  • 10 g sare

Pentru deasupra:

  • 3 linguri de semințe
  • 1 lingură de fulgi de ovăz

Mod de preparare:

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Punem toate ingredientele uscate într-un bol, inclusiv sarea.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Adăugăm apa, uleiul de măsline și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până se omogenizează.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Curățăm bolul pe margini, punem o folie de prospețime și lăsăm la frigider pentru minim 12 ore.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

După trecerea timpului de stat la frigider, răsturnăm aluatul pe un plan de lucru presărat cu făină și împărțim în 6 părți egale.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Dăm forma chiflelor astfel, aducem partea de sus spre cea de jos, pe cea de jos peste parte îndoită de sus și facem la fel de la dreapta la stânga. Punem pe tavă tapetată cu hârtie de copt și mai lăsăm la dospit pentru aproximativ 30 de minute, acoperite cu o folie de prospețime.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

După dospire presărăm semințele și fulgii de ovăz. Punem tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade Celsius pentru 15 minute.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Reducem temperatura la 180 de grade și mai coacem 10-13 de minute până se rumenesc frumos.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Scoatem chiflele din tavă, le punem pe un gratar și le acoperim cu un prosop de bucătărie lăsându-le să se răcească de la sine. Simplu, rapid și cu un gust fenomenal.

Chifle fără frământare cu ovăz și semințe

Pentru multe alte rețete de paine, chifle dar și multe altele, găsiți în secțiunea produse de panificație sau click pe fotografie.

Pâine și patiserie

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password