Azi facem chifle pufoase fără frământare cu bacon și cașcaval. Un deliciu din care nu te mai poți opri din mâncat până la ultima bucățică.
Chiflele de casă nu se compară cu niciuna din nici un magazin! De când am descoperit această rețetă pot spune că nu am mai cumpărat pâine deloc. Îmi aduce aminte de pâinea pe care o făcea vecina bunicii mele. Coajă consistentă și crocantă, miez deasemeni consistent, sățios și gustos ca al unei pâini cu maia.
Tot ceea ce ai nevoie pentru aceasta chifle sunt ingredientele, o tavă de dar și de răbdare ba chiar de multă răbdare, pentru că necesită un timp mai îndelungat pentru dospire. Dar nu este nici o problemă de seara pregătești aluatul iar dimineața le pregătești calde pentru micul dejun.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și cu siguranță nu veți mai cumpăra pâine!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător punem făina cu sarea și drojdia. Adăugăm apa, uleiul și amestecăm cu ajutorul unei spatule până se încorporează toată făina și obținem o cocă lipicioasă și destul de aderentă pereților vasului. Nu ar trebui să vă ia mai mult de 30 de secunde.
Acoperim bolul cu o folie de prospețime și lăsăm așa la temperatura camerei minim 4-5 ore sau peste noapte la frigider cam 10-12 ore, dar fără probleme puteti ține aluatul până la 24 de ore la rece, e chiar mai bun.
Tapetați o tavă de cu hârtie de copt (32/20cm)
După trecerea timpului de dospire, ungeți un front de lucru ulei și răsturnați aluatul. Ajutați-vă de aceeași spatulă de Silicon pentru curățarea în întregime a bolului. Împărțiți aluatul în 24 de bucăți egale. Cu mâinile unse dați forma de bilă fiecărei bucate de aluat
și aranjați câte 4 pe rânduri a 6 coloane(vezi fotografia) acoperiți cu o folie de prospețime și lăsați la dospit până își dublează volumul.
E momentul să încingem cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tăiați baconul cubulețe mici.
Dați cașcavalul pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Distribuiți baconul, apoi cașcavalul și dați la cuptor pentru 25 de minute.
E foarte simplu, însă necesită puțină răbdare, dar rezultatul e uimitor!