Abonează-te la canalul de Youtube

Ciocolată de casă cu zmeură și caju

( 4.6 din 5 )
Se încarcă...
  • 16 pPorții
  • 10 mPreparare
  • 10 mGătire
  • 20 mGata în
Printează rețeta

Ciocolată de casă cu zmeură și caju

 

Iubești ciocolata indiferent de forma ei, de combinație, că este albă sau neagră?! Atunci e momentul să te duci la cumpărături pentru că astăzi vom face ciocolată albă cu merișoare și fistic făcută în casă, rețetă simplă.

Nu mi-a fost tare ușor să ajung la această rețetă, însă după câteva teste, unele mai puțin reușite, rezultatul de-a dreptul mirific. Am primit rețete și rețete pe care le-am încercat, una era prea moale, alta prea tare, una prea dulce, alta cleioasă, însă acum pot spune că aceasta este cea mai reușită din câte am făcut până acum.

Eu sunt un mare fan al ciocolatei și aici găsiți câteva rețete de ciocolată de casă, dar cu siguranță vor urma și altele:
Ciocolată de casă cu merisoare și migdale coapte, rețeta aici: 

Ciocolată de casa cu cocos, prajitură cu ciocolata Bounty, reteta aici: 


Ciocolată de casă cu merișoare și glazură de migdale caramelizate rețeta aici: 

Cum se face Ciocolată de casă cu zmeură și caju

Ingrediente:

  • 300 g zahăr
  • 20 ml apă
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 250 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 100 g unt
  • 250 g lapte praf
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 g caju copt și sărat
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Într-un ibric punem apa cu zmeura și cu sucul de lămâie la fiert. După câteva clocote, când  zmeura este zdrobită o trecem printr-o sită fină, astfel încât să obținem doar piureul.

Punem din nou piureul într-o crăticioară, zahărul, praful de sare și extractul de vanilie la fiert până ajunge la temperatura de 109 grade. (Dacă nu avem un termometru, compoziția trebuie să arate asemeni unei dulceți și când luăm intre degete se lipește ușor).

Adăugăm untul, omogenizăm pentru încorporarea lui și dăm deoparte. Lăsăm să se tempereze.

În timp ce fierbe siropul, pregătim laptele praf cu 100 g caju, pe care le punem într-un bol încăpător. Turnăm compoziția de zahăr peste și amestecăm energic, pentru a obține o compoziție omogenă. Ne mișcăm repede, ca să o putem turna.

Tapetăm o tavă cu folie de prospețime, turnăm compoziția și deasupra punem diferența de caju. Lăsăm până a doua zi la loc răcoros.

Tăiem a doua zi, cu un cuțit subțire și bine ascuțit. O putem păstra într-o caserolă cu capac, învelită în folie de prospețime până la 2 săptămâni. Simplu, nu-i așa?! Dar acum vă las că vorba multă strică :)) Nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});