Clătite Tacos cu banane și Nutella

( 4.4 out of 5 )
Loading...
  • -16 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 0 mGata in
Print Recipe

Clătite Tacos cu banane și Nutella

 

Vouă, vă ramân banane, care se înnegresc și nimeni din familie nu se mai dă în vânt după  ele? La mine în casă, pot spune că nu arunc mai nimic, totul se recondiționează sau mai bine zis se reinventează. Acum să nu vă Imaginați că nu se mai strică una alta, dar în principiu pentru a evita să arunc, cumpăr în cantități destul de mici și cu aceasta ocazie previn și pierderea lor.

Așa s-a întâmplat și azi cu aceste 2 banane care mi-au rămas de câteva zile, au început să se înnegrească și cu siguranță, dacă nu le mănânc eu, soarta lor era tomberonul. Dar pentru că erau doar bine coapte, vroiam să fac o banana Bread, dar nu aveam îndeajuns, așa că le-am schimbat destinația în niște clătite americane cu Nutella simple și rapide de făcut.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar ai modul simplu de preparare, iar rezultatul va fi de-a dreptul spectaculos.

Cum se fac clătitele Tacos cu banane și Nutella? 

Ingredinete:

  • 2 banane bine coapte
  • 60 ml ulei vegetal
  • 2 ouă întregi
  • 30 g zahăr tos
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 160 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 150 g făină albă
  • 1 praf de sare
  • 8 g praf de copt
  • 1 lingură de oțet de vin

Pentru umplut:

  • 200-250 g Nutella

Mod de preparare:

Într-un castron amestecăm făina cu praful de copt.

Într-un vas punem ouăle, bananele tăiate felii, laptele, zahărul, praful de sare, extractul de vanilie și cu ajutorul unui blender vom mixa compoziția până la omogenizare.

Adăugăm făina amestecată cu praful de copt, iar cu ajutorul unui tel o încorporăm și pe aceasta, amestecând energic.

Punem și oțetul de vin și omogenizăm din nou.

Pe o tigaie încinsă, punem câteva picături de ulei si turnăm din compoziție forme rotunde cu diametrul dorit de noi. Eu le-am făcut cu diametrul de 8-9 cm și mi-au ieșit 16 bucăți.

Coacem la foc mediu pe ambele părți până se rumenesc frumos. Le lăsăm să se răcească și le ungem cu Nutella, doar pe o jumătate apoi le împăturăm.

Un mic dejun consistent și delicios, dar merg la fel de bine și ca desert. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password