Conopidă gratinată cu bacon și cheddar

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -2-3 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 25 mTimp de gatire
  • 35 mGata in
Print Recipe

Un prânz rapid, sănătos și delicios, conopidă gratinată cu bacon și cheddar, o mâncare pe care în toamna asta o voi face cel puțin o dată pe săptămână.


Nu trebuie să fii vreun maestru bucătar, ca să pregătești această rețetă, este atât de simplă și rapidă încât și cel mai neîndemânatic într-ale gătitului îi va reuși. Tot ceea ce trebuie să faci e să urmezi pașii care te vor conduce spre reușita acestui preparat.

 

Ingredients

Step by step method

  • Curățăm de cotor conopida, orupem buchețele și o spălăm. Punem o oală cu apă și sare să fiarbă și fierbem conopida pentru 4-5 minute, după care o scoatem afară și o lăsăm să se scrugă.

  • Punem baconul la prăjit in ulei, iar după ce s-a rumenit adăugăm ardeiul iute cubulețe.

  • Pentru sos vom pune untul și făina la prăjit iar după 2-3 minute adăugăm laptele și fierbem pentru 10 minute. Punem și cheddarul, îl lăsăm să se topească. În oala cu sos adăugăm 3/4 din bacon și conopida și fierbem 2 minute, timp în care ungem cu unt și tapetăm cu pesmet o tava potrivită pentru toată compoziția.

  • Punem la cuptor pentru 15-20 de minute la 190 de grade, sau până se rumenește. Simplu, gustos și rapid, dar nu vă mai rețin, vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password