Cornulețe cu nucă și ciocolată

( 4.8 out of 5 )
Loading...
Cornulețe cu nucă și ciocolată
  • -60 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Cornulețe cu nucă și ciocolată sunt cele mai simple și mai gustoase cornulețe, se fac din ingrediente simple și la îndemâna oricui iar pregătirea lor, poate fi făcută chiar și de copii.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Sunt atât de fragede încât nu cred că să existe altele mai fragede decât acestea. Îmi aduc aminte cu nostalgie si plăcere de ele de pe vremea copilăriei, când le făceam mai mereu, atât în zilele de post, cât și în zilele de dulce.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Aceste cornuri sunt specifice cu precădere perioadei de iarnă, mai precis a Crăciunului, doar că în varianta fără cacao, iar dacă doriți să vă bucurați și pe perioada postului, le-am făcut și în varianta de post, tocmai ca să ne putem bucura de ele și pe perioada de dinainte de Crăciun.

Sunt specifice austriecilor, nemților, polonezilor, dar și maghiarilor. La origine se făceau cu nucă măcinată, însă pot fi făcute cu alune, migdale, etc, deasemeni pot fi aromate cu scorțișoară, ghimbir, cuișoare și în acest fel le dăm o notă de turtă dulce.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Alte rețete de biscuiți/fursecuri și multe alte dulciuri minunate, de dulce sau de post găsiți în secțiunea desert, click aici sau pe fotografie.

Biscuiți Amaretti cu migdale fără faină - Rețetă fără gluten

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.

Cum facem cornulețe cu nucă și ciocolată

Ingrediente pentru cornulețe:

  • 240 g făină albă tip 000
  • 40 g cacao de bună calitate
  • 1 praf de sare
  • 20 g amidon alimentar
  • 200 g nucă măcinată
  • 140 g zahăr pudră
  • 250 g unt cu 80% grăsime
  • 1 lingură extract de vanilie

Ingrediente pentru finalizat:

  • 120-150 g ciocolată de care vă place, eu am folosit cu 70% cacao
  • 100 g nucă măcinată

Cum se faci cornulețe cu nucă și ciocolată

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Cernem făina, amidonul, cacaua și amestecăm cu nuca într-un castron.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Tapetăm două tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un castron spumăm untul cu zahărul, extractul de vanilie și praful de sare.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Încorporăm amestecul de făina în cea de unt și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până obținem o compoziție uniformă și compactă.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Turnăm compoziția pe o folie alimentară, o facem baton și o dăm la rece pentru minim 2 ore.

Scoatem aluatul de la frigider și îl punem pe un plan de lucru presărat cu făină doar dacă este necesar, dacă se poate lucra si fără atunci punem direct pe planul de lucru. Porționăm aluatul în 30-32 de bucăți.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Formăm câte o bilă din fiecare bucățică, o rulăm ușor între palme cu o lungime de 8-10 cm și apoi îndoim capetele și așa se formează cornulețele. 

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Punem pe tavă cu distanțe de minim 1 cm între ele și le băgăm la cuptor pentru 10 minute sau până se rumenesc ușor.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

În acest timp cât se coc cornulețele, topim ciocolata pe bain marie.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Scoatem cornulețele din cuptor și le lăsăm să se tempereze ușor după care trecem capetele prin ciocolata topită, apoi prin nucă apoi le punem pe un grătar să se răcească.

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Sunt mult mai bune peste vreo 2 zile, asta în caz că mai apucă 🤣🤣🤣 De aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Cornulețe cu nucă și ciocolată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password