Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

( 0 out of 5 )
Loading...
Cornulețe cu nucă și dulceață de caise
  • -48 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Aceste Cornulețe cu nucă și dulceață de caise fac parte din acele prăjituri care ne poartă cu gândul direct la copilărie și la mesele de sărbătoare din casa bunicilor.

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Aluatul lor fraged, pregătit cu untură și smântână, se topește pur și simplu în gură, iar aroma dulce-acrișoară a gemului de caise se îmbină minunat cu miezul de nucă. Fiecare cornuleț iese mic, delicat și plin de surprize, iar la final, când sunt tăvălite printr-un strat generos de zahăr pudră, se transformă în adevărate bijuterii dulci.

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Sunt genul de prăjituri care nu au nevoie de ocazii speciale, se fac repede, se mănâncă și mai repede și lasă în urmă mirosul acela de acasă, pe care îl recunoști cu sufletul.

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Cum preparăm cele mai fragede Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Ingrediente:

  • 200 g untură de porc
  • 200 g smântână fermentată cu 30% grăsime
  • 1 praf de sare
  • 2 gălbenușuri
  • 350-370 g făină tip 000 în funcție de mărimea gălbenușurilor dar și calitatea făinii
  • 8 linguri bune de dulceață d e cause mai groasă
  • 200 g nucă măcinată
  • zahăr farin vanilat pentru pudrat

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.

Punem untura cu praful de sare și făină într-un castron. Amestecăm repede cât să obținem un aluat fărâmicios similar nisipului ud.

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Adăugăm smântâna, gălbenușurile și frământăm rapid aluatul până obținem o compoziție omogenă, legată și ușor manevrabilă. Punem intr-o folie și dăm la rece pentru minim o oră.

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Împărțim aluatul în 4 părți egale.

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Pe un plan de lucru presărat cu făină și întindem aluatul rotund cu un diametru de 30 cm.

Ungem fiecare bucată de aluat cu câte 2 linguri de dulceață de caise și presărăm câte 50 g nucă măcinată.

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Împărțim aluatul în 16 bucăți egale și rulăm apoi le punem pe tăvi și coacem 14-15 minute. Scotem tava din cuptor și le trecem imediat prin zahăr pudră.

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Simplu, rapid și garantat cele mai fragede cornulețe. Spor la treabă!

Cornulețe cu nucă și dulceață de caise

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password