Aceste Cornulețe cu nucă și dulceață de caise fac parte din acele prăjituri care ne poartă cu gândul direct la copilărie și la mesele de sărbătoare din casa bunicilor.
Aluatul lor fraged, pregătit cu untură și smântână, se topește pur și simplu în gură, iar aroma dulce-acrișoară a gemului de caise se îmbină minunat cu miezul de nucă. Fiecare cornuleț iese mic, delicat și plin de surprize, iar la final, când sunt tăvălite printr-un strat generos de zahăr pudră, se transformă în adevărate bijuterii dulci.
Sunt genul de prăjituri care nu au nevoie de ocazii speciale, se fac repede, se mănâncă și mai repede și lasă în urmă mirosul acela de acasă, pe care îl recunoști cu sufletul.
Cum preparăm cele mai fragede Cornulețe cu nucă și dulceață de caise
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm 2 tăvi cu hârtie de copt.
Punem untura cu praful de sare și făină într-un castron. Amestecăm repede cât să obținem un aluat fărâmicios similar nisipului ud.
Adăugăm smântâna, gălbenușurile și frământăm rapid aluatul până obținem o compoziție omogenă, legată și ușor manevrabilă. Punem intr-o folie și dăm la rece pentru minim o oră.
Împărțim aluatul în 4 părți egale.
Pe un plan de lucru presărat cu făină și întindem aluatul rotund cu un diametru de 30 cm.
Ungem fiecare bucată de aluat cu câte 2 linguri de dulceață de caise și presărăm câte 50 g nucă măcinată.
Împărțim aluatul în 16 bucăți egale și rulăm apoi le punem pe tăvi și coacem 14-15 minute. Scotem tava din cuptor și le trecem imediat prin zahăr pudră.
Simplu, rapid și garantat cele mai fragede cornulețe. Spor la treabă!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.