Salivez cu gândul la cel mai bun covridog cu cabanos și cașcaval de mai bine de o lună secând m-am întors din Statele Unite.
Acum vă întrebați ce legătura are una cu cealaltă, ei uite că are una destul de strânsă. Cum eu merg la prietenii mai în Chicago, cel puțin de 2 ori pe an, întotdeauna fără excepție mă opresc la o Brutărie care are aceste minunății și îmi iau câteva bucăți, ca să am și pe a doua zi acasă.
Sunt moi, fragede cu gust ușor afumat datorită cârnaților și cu mult cașcaval topit care se întinde ușor de la prima îmbucătură. Ei na că când am venit, tot cu gândul la ei am stat și uită că azi i-am făcut în propria mea variantă cu cabanos și mult cașcaval.
Nu-i așa că deja v-am făcut poftă?! Dar de ce să poftiți la ei, ca și mine când puteți să le faceți acasă din numai câteva ingrediente absolut accesibile tuturor, iar modul de preparare destul de simplu și pentru cel mai neîndemânatic într-ale bucătăriei.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare. Am ținut neaparat să pun și aceasta fotografie ca să-i vedeți și pe piticii mei care mi-au stat aproape pe tot parcusul rețetei, dând târcoale mesei pe care fotografiez.
Pentru multe alte rețete cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare aluat:
Punem drojdia cu sare și zahăr într-un castronel și o omogenizăm până obținem o pastă.
Punem făina intr-un castron, facem o gaură în mijloc, turnăm drojdia, apa și uleiul de măsline.
Frământăm până obținem un aluat neted și elastic, care se desprinde de pe pereții vasului, semn că aluatul e bine frământat.
Ungem castronul cu o linguriță de ulei de măsline și punem aluatul, îl acoperim și îl lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Asamblare:
Preîncălzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
După dospire, pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul sub dreptunghiulară cu dimensiunile de 50/35 cm.
La fiecare 10 cm tăiem aluatul cu ajutorul unui pinten, punem câte un fir de cabanos.
Rulăm firele de cabanos în aluat, punem batoanele obținute unul lângă celălalt și cu ajutorul unui cuțit tăiem doar aluatul la suprafață.
Ungem cu ajutorul unei pensule de silicon suprafața aluatului cu apă și răzuim tot cașcavalul deasupra. Presăm ușor, atât cât să facă priză.
Transferăm cu grijă fiecare rol în tavă și mai lăsăm 10-15 minute la dospit după care băgăm la cuptor pentru 20 de minute.
Simplu, gustos și foarte ușor de pregătit, dar nu vă mai rețin, vă doresc spor la treabă si poftă bună.