Cozonac fără frământare cu nucă și rahat – Rețetă de post

( 5 out of 5 )
Loading...
Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post
  • -2 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 1:20 hGata in
Print Recipe

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat – Rețetă de post

Descoperiți magia unui Cozonac fără frământare cu nucă și rahat – Rețetă de post

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Cu siguranță! Acest cozonac fără frământare este o alegere minunată pentru cei care doresc să pregătească un desert delicios și sănătos în timpul postului sau în orice alt moment al anului. Rețeta noastră simplă și rapidă vă va încânta cu siguranță, iar rezultatul final este un cozonac incredibil de moale și pufos, îmbogățit cu arome delicioase de nucă și bucatele de rahat.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Pentru a pregăti acest cozonac, nu este necesară frământarea aluatului. Este suficient să amestecați ingredientele uscate și umede într-un bol, apoi să le combinați până obțineți o compoziție omogenă. Apoi întindeți crema de nucă cu cacao și rahat, rulați si aproape gata.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Aluatul este apoi împletit și pus într-o tavă de cozonac unsă și tapetată cu hârtie de copt și este lăsat să crească într-un loc călduț până își dublează volumul. După aceea, cozonacul este copt până când devine frumos auriu și bine copt în interior.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Rezultatul final este un cozonac incredibil de gustos și aromat, perfect pentru a fi savurat alături de cei dragi în timpul sărbătorilor sau în orice moment al anului. Fiecare mușcătură vă va încânta simțurile și vă va aduce o bucurie dulce și sănătoasă!

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Și pentru că mirosea atâta de bine, sincer nu am mai avut răbdare să se răcească, am tăiat unul cald și așa l-am mâncat 🤣🤣🤣

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Cum facem Cozonac fără frământare cu nucă și rahat – Rețetă de post

Ingrediente pentru aluat:

  • 800 g făină albă
  • 500-530 ml lapte vegetal soia/cocos/migdale/etc
  • 100 g unt vegetal
  • 100 g zahăr tos
  • 5 g sare grunjoasă
  • 10 g drojdie uscată
  • Coaja răzuită de la o lămâie netratată
  • 1 linguriță de turmeric
  • Ulei extra pentru prelucrat

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 lingură sănătoasă de semințe de în măcinate
  • 350 g nucă măcinată
  • 100 g zahăr tos
  • 40 g cacao de bună calitate
  • 260 ml lapte vegetal soia/cocos/migdale/etc
  • Coaja răzuită de la o lămâie netratată
  • 200 g rahat

Mod de preparare pentru aluat:

Tapetăm 2 tăvi de 10/23 cm de cozonac cu hârtie de copt.

Punem laptele împreună cu untul vegetal, zahărul într-un ibric la foc mic, atât cât să fie călduț și nu e musai să fie topit complet untul.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Într-un bol încăpător punem făina, drojdia, sarea, coaja de lămâie și le amestecăm.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Adăugăm compoziția de lapte peste cea de făină și amestecăm cu ajutorul unei spatule de silicon.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Adăugăm 1/2 linguriță de turmeric pentru culoare care este opțional și amestecăm bine până compoziția devine omogenă.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

O lăsăm să dospească până își dublează volumul.

Cozonac însiropat cu vinars fără frământare cu nucă

Mod de preparare pentru compoziție:

Punem zahărul cu semințele de în măcinate într-un castron peste care turnăm laptele și omogenizăm până se topește zahărul.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Adăugăm nuca, cacaua, esență de rom și amestecăm.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Încorpora și coaja de lămâie.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Asamblare:

Împărțim aluatul în 4 părți egale.

Întindem câte 2 bucăți de aluat cu o dimensiune de 25/25 cm. Întindem câte un sfert din compoziția de nucă pe fiecare foaie întinsă, presărăm câte un sfert de rahat și rulăm ambele foi.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Le răsucim și le punem în tavă la dospit pentru aproximativ o oră sau până își dublează volumul. Facem la fel și cu celălalt aluat, cremă și rahat.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade cu o oală cu apă în el. Când și-a dublat volumul băgăm tăvile în cuptor și le lăsăm pentru o 55-60 de minute.

Scoatem din cuptor și ungem cu un sirop concentrat de zahăr 2 linguri de zahăr și 3 de apă.

Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Lăsăm să se răcească și apoi îl putem felia.
Cozonac fără frământare cu nucă și rahat - Rețetă de post

Pentru multe alte rețete de post, dulci sau sărate căutați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.

IMG_9758-225x300.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

necunoscut_1.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password