Creier de porc în stil marocan

( 0 out of 5 )
Loading...
Creier de porc în stil marocan
  • -6 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Creier de porc în stil marocan

Azi facem o altfel de rețetă, Creier de porc în stil marocan foarte ușor de făcut cu puține ingrediente și la îndemână tuturor.

Creier de porc în stil marocan

Rezultatul este de-a dreptul spectaculos de bun, noi l-am încercat atât rece cat și cald și ne-a plăcut atât de mult încât cu siguranță vom repeta această rețetă.

Creier de porc în stil marocan

Având multe beneficii pentru sănătatea umană, creierul de porc, cu o sursă bogată de acizi omega-3, antioxidanți, minerale, proteine și colesterol dar și alți nutrienți esențiali care ajută la funcționarea optimă a sistemului nervos. Moduri de preparare sunt destul de multe printre care creier cu ou și ceapă, creier pane dar și rețeta de azi în stil marocan.

Creier de porc în stil marocan

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Creier de porc în stil marocan

Cum facem Creier de porc în stil marocan

Ingrediente:

  • 1 kg de creier
  • Câteva boabe de piper
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 linguriță de boia afumată
  • 1 linguriță rasă de curry
  • 1 linguriță de cumin
  • 1 linguriță de oregano
  • 100 ml ulei vegetal
  • 400 ml pasată de roșii
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Pentru început vom pune o oală încăpătoare cu 2 litrii de apă la fiert, 1 lingură de sare, boabele de piper, oțetul.

Când dă în clocot adăugăm treptat bucățile de  creier astfel încât apa să nu se oprească din clocotit. Din momentul în care am adăugat ultima bucată fierbem 5-6 minute la foc mediu.

Scoatem bucățile de creier pe o tavă, le acoperim cu o folie de prospețime și le lăsăm să se răcească complet.

Creier de porc în stil marocan

Când s-a răcit creierul îl tapăm de excesul de apă astfel încât să rămână cât mai uscat.

Încingem o tigaie de preferință teflonata și adăugăm jumătate din cantitate de ulei, prăjim bucățile de creier câte 30-40 de secunde pe fiecare parte întorcându-le cu grijă să nu se rupă. Apoi îl scoatem afară pe o farfurie.

Creier de porc în stil marocan

În uleiul rămas adăugăm condimentele și le călim puțin fără să le ardem.

Creier de porc în stil marocan

Adăugăm pasata de roșii.

Creier de porc în stil marocan

Punem și creierul și mai fierbem 3-4 minute. Dăm gust și este gata se servit.

Creier de porc în stil marocan

Simplu, rapid, gustos și o rețetă care nouă ne-a plăcut extrem de mult. Spor la treabă și să vă fie de folos!

Creier de porc în stil marocan

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.

C8514272-7D54-4A48-BAA2-62D97C2FFB0A.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password