Azi facem o altfel de rețetă, Creier de porc în stil marocan foarte ușor de făcut cu puține ingrediente și la îndemână tuturor.
Rezultatul este de-a dreptul spectaculos de bun, noi l-am încercat atât rece cat și cald și ne-a plăcut atât de mult încât cu siguranță vom repeta această rețetă.
Având multe beneficii pentru sănătatea umană, creierul de porc, cu o sursă bogată de acizi omega-3, antioxidanți, minerale, proteine și colesterol dar și alți nutrienți esențiali care ajută la funcționarea optimă a sistemului nervos. Moduri de preparare sunt destul de multe printre care creier cu ou și ceapă, creier pane dar și rețeta de azi în stil marocan.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început vom pune o oală încăpătoare cu 2 litrii de apă la fiert, 1 lingură de sare, boabele de piper, oțetul.
Când dă în clocot adăugăm treptat bucățile de creier astfel încât apa să nu se oprească din clocotit. Din momentul în care am adăugat ultima bucată fierbem 5-6 minute la foc mediu.
Scoatem bucățile de creier pe o tavă, le acoperim cu o folie de prospețime și le lăsăm să se răcească complet.
Când s-a răcit creierul îl tapăm de excesul de apă astfel încât să rămână cât mai uscat.
Încingem o tigaie de preferință teflonata și adăugăm jumătate din cantitate de ulei, prăjim bucățile de creier câte 30-40 de secunde pe fiecare parte întorcându-le cu grijă să nu se rupă. Apoi îl scoatem afară pe o farfurie.
În uleiul rămas adăugăm condimentele și le călim puțin fără să le ardem.
Adăugăm pasata de roșii.
Punem și creierul și mai fierbem 3-4 minute. Dăm gust și este gata se servit.
Simplu, rapid, gustos și o rețetă care nouă ne-a plăcut extrem de mult. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.