Cremeș fals

( 0 out of 5 )
Loading...
Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie
  • -21 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Cremeș fals

Cremeș fals cu foi fragede și cremă fiartă de vanilie. Este alegerea cea mai bună pentru un desert rapid cu gust tradițional.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie
Un desert clasic reinterpretat, cu foi fragede și ușor crocante, frământate cu untură pentru o textură fragedă și aerată, dar la fel de reușite dacă sunt pregătite cu unt pentru un gust mai fin și delicat.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Între aceste foi am pus o cremă catifelată de vanilie, fiartă cu lapte și ouă și parfumată cu păstaie de vanilie naturală, care aduce o aromă intensă și autentică. Rezultatul este un desert generos, bogat în gust, dar surprinzător de simplu, perfect pentru a aduce pe masă savoarea rețetelor de odinioară.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Cum preparăm Cremeș fals

Ingrediente pentru foi:

  • 420g făină albă tip 000
  • 220 g untură
  • 200 g smântână fermentată cu 20% grăsime
  • 1/4 linguriță de sare

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 1,2 litri de lapte o
  • 1 păstaie de vanilie
  • 2 ouă
  • 3 gălbenușuri
  • 200 g zahăr tos
  • 120 g făină albă tip 000
  • 50 g amidon de porumb
  • 150 g de unt cu minim 80% grăsime

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Punem 1 litru de lapte la înfierbântat împreună cu păstaia de vanilie.

Într-un castron omogenizăm ouăle, gălbenușurile și zahărul.

Adăugăm făina, amidonul, 200 ml lapte rece și omogenizăm.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Adăugăm compoziția de ouă în fir subțire peste laptele fierbinte și amestecăm energic până începe să clocotească iar compoziția s-a îngroșat. Reducem focul la minim și fierbem vreo 7-8 minute, amestecând în continuare.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Adăugăm untul în cremă fierbinte și omogenizăm. Lăsăm să ajungă la temperatura camerei amestecând ocazional să nu facă pojghiță.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Cernem făina într-un castron, adăugăm untura, sarea și frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție similară nisipului umed.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Adăugăm smântâna și frământăm rapid un aluat fără a insista prea mult. E suficient ca toate ingredientele să fie legate, dacă insistați prea mult riscați ca să dezvoltați rețeaua de gluten și foile nu vor mai fi fragede.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Punem într-o folie și dăm la frigider pentru 30 de minute.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Pe un plan de lucru presărat bine cu făină întindem 2 foi cu dimensiunea de 25/35 cm, le înțepăm din loc în loc cu o furculița și le punem în tăvi tapetate cu făină. Coacem 18-20 de minute sau până se rumenesc frumos.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Le scoatem pe un grătar și le lăsăm să se răcească complet. Nu umblați cu ele până nu se răcesc foarte bine, sunt foarte fragede și riscați să le rupeți.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Punem foile una peste alta și le îndreptăm sau le putem lăsa așa și apoi îndepărtăm marginile.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Așezăm o foaie pe un platou, punem o formă detașabilă în jurul acesteia, crema de vanilie, o nivelăm și a doua foaie.

Dăm la rece pentru minim 4 ore. Scoatem de la frigider și cu ajutorul unui cuțit cu dinți tăiem ușor în porțiile dorite. Apoi pudrăm cu zahăr.

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Cremeș fals cu foi fragede și cremă de vanilie

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password