Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

( 0 out of 5 )
Loading...
Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb
  • -6-8 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Pentru azi facem Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb un preparat simplu și ușor de făcut, dar apreciat în egală măsură atât de cei mici cat și de cei mari.

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Nu ai nevoie decât de câteva ingrediente pe care le avem cu toții în casă și de poftă de crispy! Ies atât de gustoși și de buni încât aș fi fost în stare să îi mănânc pe toți odată deși ies destul de multe bucăți.

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Puiul este foarte fraged și suculent, bine condimentat și aromat iar crustă crocantă și aspectuoasă. Tot ceea ce trebuie să faci e să respecți cantitățile și modul de preparare care este detaliat pas cu pas.

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Cum facem Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Ingrediente:

  • 700 g piept de pui fără os
  • 300 g iaurt grecesc
  • 2 lingurițe de boia
  • 2 lingurițe praf de usturoi
  • 3 ouă întregi
  • 100 g făină albă
  • 400 g fulgi de porumb
  • Sare și piper după gust
  • Opțional fulgi de chilli dacă doriți picant
  • Ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Zdrobim cu mâna fulgii de porumb și îi dăm deoparte.

Tăiem pieptul de pui bastonașe și îl punem într-un castron alături de jumătate din cantitatea de iaurt, o linguriță de boia, o linguriță de praf de usturoi, sare, piper si dacă doriți picant și fulgii de chilli. Amestecați bine și lăsați peste noapte la frigider sau pentru minim 3 ore la temperatura camerei.

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Într-un alt castron bateți cele 3 ouă împreună cu diferența de iaurt, boiaua rămasă, praful de usturoi rămas și sare.

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Adăugați făina peste pieptul de pui marinat, amestecați bine, lăsați așa timp de vreo 20 de minute. E nevoie de a absoarbe tot lichidul și să nu cadă crusta de pe crispy.

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Turnați amestecul de pui peste cel de ouă și amestecați bine să se omogenizeze compoziția. La final lichidul format la pieptul de pui va trebui să ai e conștientă unei smântâni groase.

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Trecem fiecare bucată de piept de pui prin fulgii de porumb și atragem astfel încât să se prindă bine.

Prăjim în ulei încins la 180 de grade până se rumenesc frumos. Pentru un interior fraged și crustă crocantă nu prăjiți mai mult de un minut pe fiecare parte. După fiecare tură de prăjit scoateți afară fulgii care au căzut în ulei. 

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Simplu, rapid și gustos! Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Crispy de pui în crustă crocantă de fulgi de porumb

Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password