Aceste Daneze cu unt îmi aduc aminte de fursecurile alea fragede din cofetăriile de altădată. Parfumate cu aroma intensă de vanilie totul completat cu o ciocolată neagră și semințe, este desertul ideal de ciugulit în zilele friguroase de iarnă și nu numai.
Modul de preparare este foarte ușor și nu ai nevoie decât de câteva ingrediente pe care cam le avem fiecare în casă.
Acum când scriu această rețetă efectiv îmi beau cafeaua de dimineață și am și câteva fursecuri alături și vin ca unse.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas.
Ingrediente
125 g unt cu minim 80% grăsime
100 g zahăr pudră
1 linguriță extract de vanilie
1 ou mediu întreg
Un praf de sare
200 g făină albă tip 000
50 g ciocolată cu 55% conținut de cacao
1 lingură de ulei vegetal cu gust neutru
50 g nucă/migdale/alune de pădure/fistic/etc tocate grosier
Mod de preparare
Mixăm untul cu zahărul pudră, extractul de vanilie și praful de sare până se spumează.
Încorporăm oul și mixăm atât cât să obținem o compoziție omogenă.
Adăugăm făina și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până obținem o compoziție densă și legată.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu vârful stelat, turnăm cercuri de 4-5 cm diametru cu distanțe între ele.
Dăm la cuptor pentru 11-12 minute sau cât este nevoie să obținem o culoare aurie. Lăsăm să se răcească în tăvile în care le-am copt.
Punem ciocolata cu uleiul într-un vas pe baie de aburi și omogenizăm.
Trecem fursecurile prin ciocolata topită și apoi prin nucile preferate. Apoi punem din nou pe tavi să se răcească complet.
Simplu, rapid și gustos. Spor la treabă și să vă fie de bine!!!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.