Gogoșari în sos de muștar cu miere – conservați pentru iarnă
Îmi aduc aminte perfect când am mâncat pentru prima dată gogoșari în sos de muștar cu miere – conservați pentru iarnă. Eram intr-un mic turneu prin țară, prima oprire fiind la Mariana, o fostă colegă de servici din Oradea.
Nu o mai văzusem de foarte multă vreme așa că trecând prin Oradea, am oprit pentru câteva ore pe la ea. Era Vinerea Mare înainte de Paști și cum ardelenii sunt oameni faini mi-au întins masa, toată mâncarea fiind de post, am primit o iahnie de fasole cu gogoșari in sos de muștar cu miere. Credeți-mă că din acel moment abia am așteptat să vină vremea gogoșarilor să îmi pun și eu câteva borcane.
Așadar Mariana îți mulțumesc pentru rețetă 😉
Gogoșari în sos de mustar cu miere – conservați pentru iarnă, dulci acrișori, ideali lângă o friptură, o tocană de carne sau cartofi, o iahnie simplă de fasole.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spălăm, curățam și taiem fâșii gogoșarii și hreanul.
Punem restul ingredientelor într-o oală încăpătoare restul ingredientelor și le lăsăm sa fiarbă 15 minute la foc mic.
Adăugăm gogoșarii și hreanul. Mai fierbem 2-3 minute după care punem in borcane sterilizate având grijă să distribuim uniform hreanul.
Punem totul învelit in prosoape astfel încât să se răcească lent.
Simplu, ușor dar cu un gust demențial dulce-acrișor. Acum vă las să vă apucați de treabă, nu înainte de a vă ura spor la treabă și pofta bună!